x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constantin: Posibil abuz în serviciu la conducerea Agenţiei Domeniilor Statului, în perioada 2009-2012

Constantin: Posibil abuz în serviciu la conducerea Agenţiei Domeniilor Statului, în perioada 2009-2012

27 Iul 2012   •   10:58
Constantin: Posibil abuz în serviciu la conducerea Agenţiei Domeniilor Statului, în perioada 2009-2012

Conducerea Agentiei Domeniilor Statului (ADS) din perioada 2009-2012 si-a indeplinit in mod defectuos sarcinile si poate fi acuzata de abuz in serviciu, iar reprezentantii agentiei de neglijenta in serviciu, potrivit unui raport al Corpului de Control al premierului, citat de ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a declarat vineri, intr-o conferinta, ca foarte multi debitori ai agentiei nu au fost urmariti de ADS pentru recuperarea creantelor.

ADS detine suprafete libere de contract in suprafata de 40.000 de hectare si inregistreaza in prezent creante de 541 de milioane de lei.

"Faptele reprezentanTilor ADS in perioada 2009-2012 pot intruni elemente constitutive ale infractiunii de neglijenta in serviciu, cu consecinte deosebit de grave. Fapta presedintelui, a directorului directiei Executari Contracte si a directorilor directiilor juridice, care nu au luat masuri pentru recuperarea unor creante, pot intruni elementele constitutive de abuz in serviciu", sunt concluziile
trase de Corpul de Control, a spus Constantin.

Ca urmare a acestor concluzii, Corpul de Control a transmis copii ale raportului catre Ministerul Agriculturii, Agentia Domeniilor Statului si DNA.

Constantin a afirmat ca foarte multi debitori ai ADS nu au fost urmariti de catre agentie pentru a putea recupera datoriile.

"Acestia au intrat in insolventa intre timp, iar sumele datorate catre bugetul de stat nu mai pot fi recuperate. La o prima estimare aceste sume se ridica la 77 de milioane de lei. Doar in perioada 2004-2012 aceste sume au fost de 44 milioane de lei", a adaugat ministrul.

El a mai spus ca in cazul unei societati al carei actionar este Omar Hayssam debitele au fost trecute "in mod eronat sau voit eronat" de catre reprezentantii ADS in contul debitorilor scosi din activ.

"Adica printre acele creante pe care ADS le are la societati comerciale radiate in urma unor hotarari judecatoresti, dupa finalizarea procedurilor de faliment. Cu alte cuvinte, aceasta suma de 3 milioane de euro era trecuta intr-un cont in care statul nu mai urmarea recuperarea acesteia", a aratat ministrul.

El a spus ca in anul 2012 agentia detine inca suprafete libere de contract care totalizeaza aproape 40.000 de hectare.

"Acestea nu sunt date in exploatare, iar pentru ele statul pierde anual aproximativ 10 milioane de lei, pentru ca nu s-au organizat licitatii pentru ca acte terenuri sa mearga catre cei care vor sa le exploateze", a adaugat el. (Mediafax)

×