x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consulul român din Marsilia: Accidentul din Franţa nu a fost provocat de o eroare umană

Consulul român din Marsilia: Accidentul din Franţa nu a fost provocat de o eroare umană

03 Sep 2012   •   08:26
Consulul român din Marsilia: Accidentul din Franţa nu a fost provocat de o eroare umană

Consulul general al Romaniei la Marsilia, Ioan T. Morar, a declarat ca accidentul autocarului cu romani in care si-a pierdut viata un bebelus de 18 luni la Var (sud-estul Frantei) nu a fost provocat de o eroare umana si ca vehiculul se afla in stare buna. Autoritatile romane au deschis o ancheta, in paralel cu cea desfasurata la locul accidentul de autoritatile franceze. Potrivit consulului, romanii sunt in drum spre casa.

"Avem reviziile tehnice, ne aflam totusi in Europa", a spus Morar, potrivit Agerpres.
Autocarul avea doi soferi, dintre care unul se afla la odihna in momentul accidentului.

Potrivit consulului roman, autocarul transporta la Suceava cetateni romani care isi vizitasera rudele in Spania, fapt sustinut si de unul dintre pasagerii raniti, care a facut aceasta precizare pentru un jurnalist, la spitalul Sainte-Musse de Toulon.

Dintre raniti, 12 sunt in stare grava, iar 30 de persoane au suferit leziuni care nu le pun viata in pericol. "Pacientii au fost evacuati pe calea aerului si pe cale terestra la sase spitale. Vom mentine legatura cu autoritatile medicale, cu toate spitalele, pentru a obtine datele medicale si sa urmarim evolutia lor", a precizat Raed Arafat, secretar de Stat in Ministerul Sanatatii.

×