x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contestaţia în anulare depusă de Mihai Stoica, amânată pentru 4 aprilie

Contestaţia în anulare depusă de Mihai Stoica, amânată pentru 4 aprilie

21 Mar 2014   •   09:43
Contestaţia în anulare depusă de Mihai Stoica, amânată pentru 4 aprilie
UPDATE 10:29 - Curtea de Apel Bucureşti a amânat vineri, pentru 4 aprilie, judecarea contestaţiei în anulare depusă de managerul FC Steaua Bucureşti, Mihai Stoica, la decizia prin care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul transferurilor.

CAB a constatat lipsă de procedură în dosar şi a acordat un termen pentru citarea părţilor.
.......................................

Magistraţii Curţii de Apel judecă vineri contestaţia în anulare a pedepsei de 3 ani şi 6 luni primită de fostul manager al Stelei. Este cea de-a doua cerere făcută de apărătorii lui Mihai Stoica în care el cere anularea pedepsei.

Judecătorii CAB au decis pe 4 martie condamnarea la închisoare cu executare a celor opt inculpaţi din dosarul transferurilor din fotbal. George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua - la 3 ani şi 6 luni de detenţie, Cristian Borcea, fost acţionar al FC Dinamo - 6 ani şi 4 luni, Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni, Victor Becali - 4 ani şi 8 luni.

De asemenea, Jean Pădureanu, fost preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în acelaşi dosar, Gheorghe Popescu - la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Neţoiu - la 3 ani şi 4 luni de detenţie cu executare.

Instanţa a schimbat încadrările juridice ale celor mai multe infracţiuni de care erau acuzaţi cei opt oameni din fotbal - astfel, pentru Mihai Stoica s-a schimbat încadrarea juridică din înşelăciune în înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar pentru Cristian Borcea s-a schimbat încadrarea juridică din spălare de bani în spălare de bani în formă continuată.

CAB i-a condamnat pe inculpaţi în funcţie de noul sau vechiul Cod penal, în funcţie de cererile pe care aceştia le-au făcut prin avocaţi la ultimul termen de judecată.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 20 mai 2013 să trimită spre rejudecare la CAB dosarul transferurilor, după ce a admis recursul declarat de DNA, dar şi recursurile formulate de Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Neţoiu şi fraţii Ioan şi Victor Becali şi a trimis dosarul spre rejudecare.

×