x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Continuă protestele la Oltchim: Sute de angajaţi s-au adunat în faţa combinatului

Continuă protestele la Oltchim: Sute de angajaţi s-au adunat în faţa combinatului

28 Sep 2012   •   06:01
Continuă protestele la Oltchim: Sute de angajaţi s-au adunat în faţa combinatului

Sute de oameni au iesit din nou sa protesteze pe platforma combinatului. Angajatii cer plata salariilor restante si realuarea activitatii combinatului, in timp ce negocierile pentru privatizare continua. Salariatii sustin ca vor continua sa protesteze pana cand situatia se va rezolva.

Contractul de vanzare-cumparare nu a fost inca semnat, termenul pana la care Dan Diaconescu poate aduce banii promisi fiind 1 octombrie.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Contractul nu a fost insa semnat luni, din cauza lipsei unor anexe, iar premierul Victor Ponta Ponta a anuntat ca privatizarea Oltchim va fi reluata anul viitor, dupa ce se va constata ca Diaconescu nu a avut nici bani, nici intentia de a deveni actionar majoritar.

Ponta: Dan Diaconescu nu a depus dovada ca are banii pentru Oltchim

Premierul Victor Ponta a declarat aseara ca Dan Diaconescu nu a depus nicio dovada ca are banii necesari cumpararii Oltchim.

"Asteptam sa vedem ziua de luni. Domnul Diaconescu nu a depus dovada ca are banii. Daca eu iau acum o foaie de hartie si scriu pe ea ca am sa-i dau domnului Striblea salariul pe luna octombrie, inseamna ca vi l-am dat? Sau ca o sa vi-l dau? Dumneavoastra ma credeti?", a spus Ponta la Romania Tv.

El a precizat ca, potrivit legii, daca depui o oferta scrisa sub semnatura la institutiile statului se numeste fals in declaratii si inselaciune in forma agravata, iar Parchetul se autosesizeaza.

"In cazul in care Dan Diaconescu vine cu banii luni, semnam contractul imediat, luam cele 45 de milioane de euro si ii imprumutam pe maxim sase luni, avem voie, combinatului pentru a-l reporni, dupa care, insa, inainte sa-i transferam actiunile lui Diaconescu, discutam despre faptul ca trebuie sa cumpere Arpechimul, sa rezolve cu datoriile la Electrica si AVAS. Datoriile totale ajung la 700 de milione de euro", a explicat Ponta, care a precizat ca aceasta licitatie trebuia facuta pentru ca altfel, vineri, in board-ul FMI nu se discuta scrisoarea de intentie a Romaniei.

Victor Ponta a declarat de asemenea ca serviciile secrete i-au furnizat informatii cu privire la Oltchim lucru pe care probabil l-au facut si pentru guvernele Boc si Ungureanu.

×