x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contribuţia la fondul de sănătate este obligatorie

Contribuţia la fondul de sănătate este obligatorie

01 Sep 2010   •   00:00

Contribuţia la fondul de sănătate este obligatorie, neplata acesteia reprezintă o încălcare şi se sancţionează corespunzător, a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), precizând că legea intrată în vigoare recent nu se aplică retroactiv. Sumele privind contribuţia la asigurările sociale de sănătate trebuie achitate de către toţi cetăţenii români cu domiciliul în ţară, precum şi de către cetăţenii străini şi apatrizii care au solicitat şi obţinut prelungirea dreptului de şedere temporară sau care au domiciliul în România.

De asemenea, suma efectivă care trebuie plătită la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) se calculează în conformitate cu prevederile legale în vigoare la momentul respectiv.

Date corecte cu privire la cuantumul obligaţiei de plată, la modalitatea de achitare a acesteia, precum şi orice alte lămuriri în legătură cu modul de asigurare a sănătăţii fiecăruia pot fi obţinute sunând la numărul de telefon TELVERDE 0800800950 sau de pe site-ul www.cnas.ro

×
Subiecte în articol: observator