x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Controale în centre comerciale din sectorul 2; au fost confiscate bunuri în valoare de 63.000 lei

Controale în centre comerciale din sectorul 2; au fost confiscate bunuri în valoare de 63.000 lei

11 Dec 2015   •   20:34
Controale în centre comerciale din sectorul 2; au fost confiscate bunuri în valoare de 63.000 lei
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Un număr de 70 de poliţişti bucureşteni au organizat vineri o acţiune în centre comerciale din sectorul 2 al Capitalei, în urma cărora au fost constatate şapte infracţiuni.

Acţiunea a avut drept scop prevenirea comerţului ilegal şi combaterea fenomenului infracţional, precum evaziunea fiscală şi comerţul cu produse contrafăcute, comerţul ilicit cu produse din tutun şi articole pirotehnice, cerşetoria şi fapte care aduc atingere comerţului cu produse alimentare, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) remis vineri AGERPRES.

În locaţiile unde s-a acţionat au fost verificate 17 societăţi comerciale, unde s-a constatat comiterea a şapte infracţiuni de natură economică şi au fost legitimate 60 de persoane.

De asemenea, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 7.300 de lei şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 63.700 de lei.

Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul Asociaţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Au fost efectuate verificări şi la 12 societăţi comerciale aflate în zona Obor, ocazie cu care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru condiţii de depozitare improprii a produselor alimentare, pentru lipsa ştampilei sanitare şi pentru manipularea necorespunzătoare a mărfurilor. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de natură economică.

"Acţiunea se înscrie în planul de măsuri al Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui climat de linişte publică în perioada sărbătorilor de iarnă, protecţia cetăţeanului faţă de practicile comerciale ilicite şi însănătoşirea mediului de afaceri", se arată în comunicat. AGERPRES

×