x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Controale în peste 200 de ferme agricole din Covasna pentru prevenirea extinderii pestei porcine

Controale în peste 200 de ferme agricole din Covasna pentru prevenirea extinderii pestei porcine

29 Iul 2019   •   12:16
Controale în peste 200 de ferme agricole din Covasna pentru prevenirea extinderii pestei porcine

Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna a anunţat că săptămâna aceasta va demara controale în peste 200 de ferme agricole, precum şi în trafic pentru prevenirea extinderii pestei porcine în judeţ.

Directorul executiv al DSVSA Covasna, Siko Barabasi Sandor, a precizat, luni, că în zilele următoare va fi convocat la nivel judeţean Centrul Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB) pentru a se lua în discuţie măsurile necesare pentru combaterea extinderii pestei porcine, respectiv efectuarea de controale la exploataţiile de porcine, la stâne, tabere de vară, cantoane sau locuri izolate, depistarea creşterii ilegale a suinelor sau comercializarea ilegală a acestora, organizarea de controale zilnice pe arterele rutiere principale şi secundare, precum şi reducerea efectivelor de mistreţi.

"Evoluţia şi extinderea galopantă a pestei porcine africane impune intensificarea măsurilor de control. În această săptămână vor începe controalele privind respectarea de către agricultori a cerinţelor legale de eco-condiţionalitate şi a bunelor practici agricole şi de mediu. La nivelul judeţului Covasna vor fi controlate peste 200 de exploataţii", a menţionat Siko Barabasi Sandor, într-o postare pe internet.

Covasna s-a aflat, în perioada februarie-aprilie, pe lista judeţelor afectate de pesta porcină, după depistarea a două focare în localităţile Sfântu Gheorghe şi Valea Crişului. În perioada menţionată, în zonele de supraveghere şi cele de protecţie au fost inspectate 1135 de gospodării cu porcine şi au fost ucişi preventiv aproape 140 de porci.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pesta porcina covasna controale