x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Control - O noua lege pentru gatere

Control - O noua lege pentru gatere

23 Iul 2005   •   00:00

O structura nou-infiintata, din care fac parte, printre altii, politisti, procurori sau comisari ai Garzii Financiare si de Mediu va verifica autorizatiile tuturor gaterelor din tara si modul in care acestea functioneaza, urmand ca, ulterior, sa se propuna si modificari de lege in domeniu.

Decizia a fost luata in prima sedinta a Comandamentului interministerial insarcinat cu verificarea gaterelor si instalatiilor de debitat lemn, condusa de ministrul Vasile Blaga. Astfel, Comandamentul va verifica autorizatiile de functionare si de construire ale gaterelor si instalatiilor de debitare aflate in proprietatea firmelor si persoanelor fizice din toata tara, modul in care au fost eliberate autorizatiile de functionare pentru acestea si masura in care sunt respectate conditiile puse de autoritati la eliberarea documentelor. In plus, seful Comandamentului vrea sa stie provenienta si destinatia cherestelei prelucrate de toate aceste gatere. Controalele in teren vor incepe luni cand echipele de control, insotite de politie si procurori vor verifica instalatiile si ii vor sanctiona pe cei care le detin ilegal.

La sfarsitul lunii martie, un studiu intocmit de Fondul Mondial pentru Natura (WWF) avertiza ca Romania se confrunta, din 1990, cu probleme grave in ceea ce priveste taierea ilegala a copacilor, numai 60 % din aceste activitati desfasurandu-se conform legislatiei care reglementeaza domeniul.

×
Subiecte în articol: observator