x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Controverse in Delta Dunarii

Controverse in Delta Dunarii

14 Feb 2005   •   00:00

"Guvernatorul Virgil Munteanu a fost alaturi de noi in toate actiunile in care am fost implicati, a incercat sa rezolve problemele pe care le-am avut si a fost singurul oficial cu care s-a putut discuta despre situatia din Delta.

" Acesta a fost punctul de vedere sustinut ieri de reprezentantii celui mai vechi sindicat al pescarilor din Delta Dunarii in timpul unei dezbateri publice pe tema Deltei, organizata la Prefectura Tulcea. Prefectul Chirica Lefter a incercat in acest fel sa-si formeze o parere despre ce se intampla in Delta si sa gaseasca raspuns, in cateva ore, la problemele Rezervatiei. Lefter i-a pus sa-si dea cu parerea pe diversi pescari, reprezentanti ai sindicatelor de pescari, concesionari, organizatii neguvernamentale specializate pe probleme de mediu, primari din Delta, reprezentanti ai Consiliului Judetean si ai Institutului de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii.

SUPARARE. Nemultumitii au acuzat autoritatile ca nu au grija de locuitorii Deltei. Cativa pescari au parut ca deplang vremurile in care erau lasati la pescuit cu curent electric sau cu plase monofilament si puteau vinde pestele si icrele la suprapret traficantilor. Unii vorbitori au infierat chiar actiunile Administratiei Rezervatiei, care au dus la redresarea situatiei ecologice si economice a Deltei. Toate acuzele formulate sunt insa foarte usor demontate de situatia existenta la ora actuala in Delta Dunarii. Experti internationali de la importante organizatii mondiale argumenteaza ca planul de management din Delta Dunarii trebuie dus la indeplinire. (Alexandru Nastase)

×
Subiecte în articol: observator delta delta dunării