x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Controverse - La puscarii apar rufele murdare

Controverse - La puscarii apar rufele murdare

03 Feb 2005   •   00:00

Scandal intre conducerea Administratiei Penitenciarelor si serviciul de informatii de la Justitie. Redam declaratiile principalilor actori ai scandalului, preluand un material difuzat aseara de postul de radio BBC.

LA RACOARE. In parohia lui Stanisor se ascund multe
Seful Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Emilian Stanisor, a acuzat Directia Generala de Protectie si Anticoruptie din cadrul Ministerului Justitiei, fostul SIPA, ca ar fi efectuat investigatii ilegale in cateva penitenciare, fara stirea conducerii respectivelor unitati.

Seful Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie (DGPA), Ovidiu Stoian, a negat faptul ca ancheta efectuata in cadrul celor doua penitenciare ar fi presupus si operatiuni ilegale. Ovidiu Stoian a declarat pentru BBC: "Aceste cercetari au fost cat se poate de legale. In ambele cazuri au fost sesizari si, in special, la penitenciarul Arad, ca urmeaza sa se introduca stupefiante in penitenciar. S-a luat legatura cu ofiterii de la Crima Organizata, de la Centrul Zonal Timisoara. Si, cu mandat de la un procuror de pe langa Parchetul Arad, s-a facut o actiune de depistare a acestei introduceri de stupefiante in penitenciar, cu stirea comandantului.

STIA ORI NU? Emilian Stanisor a afirmat ca nu a fost informata conducerea penitenciarelor despre operatiunile efectuate de DGPA. Stoian l-a contrazis: "Nu se putea face operatiune coordonata de procuror fara stiinta comandantului". Intrebat de redactor cum au ajuns aceste informatii distorsionate la Stanisor, Stoian raspunde: "Ele nu au ajuns deloc distorsionate. Stia exact despre ce e vorba".

Seful Directiei Anticoruptie argumenteaza: "Am impresia ca, in ultimul interval de timp, noi, schimbandu-ne un pic tactica, am inceput sa deranjam. Pana acum, informatiile noastre vizand traficul de stupefiante, vizand alte infractiuni care se petrec in penitenciar, le dadeam chiar lor care de fiecare data, desi verificate de noi, ei au zis ca nu se confirma. De aproximativ un an am stabilit ca este vorba despre niste infractiuni, e vorba de droguri. Nu cred ca sunt ei autorizati ca sa ia masuri. Ei atat puteau, sa-i puna in garda pe cei care faceau asa ceva. Si atunci am zis ca informam autoritatile in masura sa dispuna niste masuri: Parchetul, Crima Organizata. Aici au fost deranjati. Pana acum s-a obisnuit sa se spele rufele in familie. Nu prea mai merge".

×
Subiecte în articol: observator