x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coordonatorul intervenției de salvare a pacienților de la „Matei Balș”: Trei cadre medicale au avut nevoie de îngrijiri

Coordonatorul intervenției de salvare a pacienților de la „Matei Balș”: Trei cadre medicale au avut nevoie de îngrijiri

29 Ian 2021   •   11:46
Coordonatorul intervenției de salvare a pacienților de la „Matei Balș”: Trei cadre medicale au avut nevoie de îngrijiri
Sursa foto: Hepta

Coordonatorul intervenției de salvare a pacienților internați la Institutul „Matei Balș” din Capitală, Bogdan Oprița, a precizat că au existat și trei cadre medicale au avut nevoie de îngrijire medicală.

„Pot să vă spun că au fost şi trei persoane dintre cadrele medicale care au solicitat evaluare şi asistenţă medicală care fuseseră expuse la fumul din incendiu, dar care au refuzat transportul medical'', a declarat Bogdan Opriţa, la Antena 3.

De asemenea, acesta a precizat că la Spitalul de Urgență Florească au ajuns un număr de șapte pacienți. O pacientă a decedat, iar celelalte șase persoane sunt internate, „două dintre ele în secția de chirurgie plastică, pentru că prezintă arsuri pe circa 20%, iar cealaltă arsuri de gradul 1 pe circa 15% din corp, celelalte fiind internate în secția medicală, având doar infecția cu virusul SARS-CoV-2”.

„Despre intervenţia de la faţa locului, nu sunt mandat să discut despre acest lucru. Discută purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care este vocea unică în acest caz. Ceea ce pot să vă spun este că la faţa locului deja se aflau multe resurse, atât de la noi, cât şi de la Serviciul de Ambulanţă care au fost folosite pentru evacuarea persoanelor care încă mai fuseseră surprinse şi nu fuseseră evacuate în celelalte paviloane ale Institutului Matei Balş, pentru că un număr de circa de 50 de persoane au fost evacuate în celelalte pavilioane.”, a mai declarat Bogdan Oprița.

×
Subiecte în articol: incendiu matei bals bogdan oprita