x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copiii care se nasc astăzi au speranţa de viaţă de 100 de ani!

Copiii care se nasc astăzi au speranţa de viaţă de 100 de ani!

de Ovidiu Ciutescu    |    30 Oct 2009   •   00:00
Copiii care se nasc astăzi au speranţa de viaţă de 100 de ani!

Cercetătorii de la University of Southern Denmark au făcut o descoperire care, în mod normal trebuie să bucure generaţiile următoare. Studiile acestora arată că începând din 1840 speranţa medie de viaţă pe Pământ a crescut continuu şi nu sunt semne care să demonstreze că s-ar schimba ceva în viitorul apropiat.



0-105387-thumb_446_x_0_0105386oamenimaimuta.jpgPutem spune că întinerim? Conform cercetărilor realizate se pare ca da, putem afirma cu tărie acest lucru! Dacă în Evul Mediu un am ajuns la vârsta de 40 de ani era o raritate, fiind deja considerat unul dintre bătrânii comunităţii, acum este un om înfloritor. Ce a dus la această speranţă de viaţă mult mai ridicată? Traiul confortabil şi dezvoltarea sistemului de informaţii - care permit omului să ia decizii importante faţă de modul de a exista, cu siguranţă că sunt principalii poli care au făcut ca omul să îşi dubleze anii de viaţă.

Conform descoperirilor făcute de cercetătorii danezi, notează portalul rus Top News, în ultimii 50 de ani locuitorii din cele mai dezvoltate 30 de ţări ale lumii au ajuns să urce speranţa de viaţă la peste 80 de ani! De exemplu, în 1950, probabilitatea de a trăi până la vârsta de 80-90 de ani era în medie de 15% pentru femei şi 12% pentru bărbaţi. În anul 2002 statistica arată că 37% dintre femei au avut speranţa de viaţă la 80-90 de ani iar 25% dintre bărbaţi au ajuns la această vârstă. În aceste condiţii, experţii susţin că mai mult de jumătate dintre copiii care se nasc în această perioadă, în ţările dezvolatate ale planetei, au toate şansele să aibă o speranţă de viaţă care să atingă pragul vârstei de 100 de ani!

×
Subiecte în articol: observator