x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copil în stare critică după după ce un autoturism s-a răsturnat peste el

Copil în stare critică după după ce un autoturism s-a răsturnat peste el

05 Sep 2010   •   00:00

Un copil în vârstă de 12 ani, din judeţul Vaslui, a fost victima unui grav accident rutier, după ce un autoturism scăpat de sub control s-a răsturnat peste el. Copilul a fost preluat, în stare critică, de un elicopter SMURD şi transportat la un spital de specialitate din Iaşi.

Potrivit poliţiştilor vasluieni, copilul mergea pe bicicletă, pe marginea dreaptă a şoselei, împreună cu bunicul său, când, la un moment dat, cei doi au fost loviţi în plin, la ieşirea din localitatea vasluiană Parpaniţa, de un autoturism care s-a răsturnat pe şosea. Practic, conducătorul auto Constantin Livadaru, din Constanţa, a făcut o manevră de depăşire, iar în momentul în care a încercat să revină pe banda sa de mers a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat pe partea carosabilă. În acel moment, în rostogolire, maşina i-a acroşat pe copil şi bunicul acestuia, în vârstă de 64 de ani.

"În urma evenimentului rutier, care a avut loc pe drumul naţional DN 15D Roman - Vaslui, trei persoane au fost accidentate, respectiv copilul şi bunicul acestuia, precum şi o femeie, în vârstă de 32 de ani, din autoturismul răsturnat. În stare gravă se află doar băiatul de 12 ani, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui", a declarat, duminică, Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier, copilul a fost transferat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, cu un elicopter SMURD, la o clinică de specialitate din Iaşi, în încercarea medicilor de a-i salva viaţa.

"În momentul în care ambulanţa a ajuns la locul accidentului, copilul se afla în stop cardio-respirator. Au început manevrele de resuscitare şi, până la spitalul din Vaslui, s-a reuşit repornirea activităţii cardiace. Starea critică în care se afla pacientul a impus transferarea la o clinică de specialitate din Iaşi, mai ales că, la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului vasluian, copilul a mai intrat de câteva ori în stop cardio-respirator. Transferarea s-a realizat cu un elicopter SMURD, care a aterizat pe un câmp din apropierea municipiului Vaslui", a precizat Aurora Popa, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui.

În urma accidentului, poliţiştii vasluieni au întocmit dosar penal pe numele conducătorului auto pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, încadrare juridică care s-ar putea modifica în funcţie de evoluţia stării de sănătate a copilului.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator