x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coreea de Sud trimite în România 200.000 de teste PCR şi un milion de teste rapide

Coreea de Sud trimite în România 200.000 de teste PCR şi un milion de teste rapide

21 Mar 2020   •   18:10
Coreea de Sud trimite în România 200.000 de teste PCR şi un milion de teste rapide

200.000 de teste PCR şi un milion de teste rapide vor ajunge curând la UNIFARM, din Coreea de Sud, a declarat Adrian Ionel, șeful UNIFARM, care spune că testele vor ajunge pentru cel puţin două luni.

"Aşteptăm să ne vină comanda de 200.000 de teste PCR şi un milion de teste rapide. Ne vor ajunge pentru cel puţin două, trei luni de zile din acest moment. Singurul loc în care vor ajunge este depozitul UNIFARM, de unde vor fi distribuite către toate unităţile care folosesc acest tip de diagnoză Spitalele de boli infecţioase sunt în primul val, urmând ca în al doilea val, dacă depăşim un anumit număr de pacienţi, să fie cuprinse şi alte unităţi medicale convertite în unităţi de tratament al COVID", a declarat Adrian Ionel.

Directorul UNIFARM spune că deja alte transporturi cu mănuşi sterile, măşti, bonete, alcool sanitar, combinezoane şi dezinfectante au plecat spre mai multe unităţi sanitare din ţară. "Încă două maşini au plecat în zone limitrofe Bucureştiului, în judeţe adiacente Bucureştiului, iar alte trei maşini au plecat către Arad, Cluj, Timişoara. În cursul nopţii trecute, maşinile noastre au fost cu distribuţia în zona Moldovei, aceste tururi se reiau în cursul nopţii de astăzi pe mâine şi în cursul zilei de mâine", a adăugat el.

Primul TIR cu un milion de măşti şi 30.000 de combinezoane a ajuns în ţară pe 19 martie. Transportul a fost blocat o perioadă în vama turcă. "Ca şi cooperare interstatală stăm foarte bine în acest moment. Se discută la nivel diplomatic şi se eliberează căile de acces dinspre şi spre ţara noastră ca să putem aduce în regim foarte ok, avem puse la dispoziţie şi nişte avione cu care putem să importăm marfa. TAROM este alături de noi şi ne ajută foarte mult, MAPN ne ajută cu toate forţele, MAI ne creează culoarele de escortare a maşinilor, culoare de viteză, e o colaborare foarte ok între toate instituţiile statului. Toată lumea realizează caracterul de urgenţă al acestor lucruri", spune Adrian Ionel.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus România