x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cornel Penescu, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare

Cornel Penescu, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare

16 Oct 2013   •   11:02
Cornel Penescu, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare

Omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare într-un dosar în care este acuzat că a mituit doi comisari de la Garda Financiară Argeș, informează Agerpres. În același dosar, fostul director al PIC (companie deținută de Penescu), Gheorghiță Pieca, a primit doi ani de închisoare cu suspendare, iar Liviu Nicușor Mîrțoiu și Iulian Popescu (comisari la Garda Financiară Argeș) au fost condamnați la câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Instanța supremă a admis recursul declarat de procurori și a majorat pedepsele date anterior de Tribunalul Teleorman și Curtea de Apel București, decizia fiind definitivă.

Este cea de-a doua pedeapsă definitivă primită de Cornel Penescu, după ce în luna septembrie el fost condamnat, alături de senatorul PP-DD Antonie Solomon, la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și fals intelectual.

În prezent, Cornel Penescu se află întemnițat la Penitenciarul Colibași.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Liviu Nicușor Mîrțoiu și Iulian Popescu, comisari superiori în cadrul Gărzii Financiare — secția Argeș, au fost acuzați că, pe 20 martie 2007, au primit suma de 1.000 de lei fiecare de la Gheorghiță Pieca, la cererea lui Penescu, pentru a efectua un control superficial în urma căruia să se evite constatarea adevăratelor încălcări ale normelor legale și să nu fie aplicate sancțiunile corespunzătoare la două firme, SC MUNTENIA ALIMENT SRL și SC ONIȚA SRL.

Potrivit procurorilor, cei doi comisari ai Gărzii Financiare au întocmit un proces verbal, datat 26 martie 2007, în care au inserat date nereale în legătură cu firmele controlate, omițându-le pe cele reale. Procesul verbal a fost semnat și de Gheorghiță Pieca, în calitate de administrator.

×