x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coronacriza: Ședință convocată de Iohannis. Se anunță „măsuri clare, restrictive”

Coronacriza: Ședință convocată de Iohannis. Se anunță „măsuri clare, restrictive”

20 Oct 2021   •   08:20
Coronacriza: Ședință convocată de Iohannis. Se anunță „măsuri clare, restrictive”

O ședință cu responsabilii implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri „clare, restrictive”, convocată de Klaus Iohannis, are loc azi. Președintele a anunțat „măsuri clare, restrictive”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a convocat o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri „clare, restrictive”.

„Lipsa de acțiune concretă din partea autorităților și cifrele de astăzi (marți - n.r.) confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convocam mâine (miercuri - n.r.)ședință cu toți responsabili guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”, a afirmat Iohannis.

„Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem însă altă opțiune decât să o depășim. Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie. Orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja. Zi de zi, chiar în aceste momente, medicii și personalul medical din spitalele noastre duc o luptă epuizantă pentru viață. Dar nici sistemele medicale performante din țări cu o infrastructură sanitară dezvoltată nu pot face față unui număr atât de mare de îmbolnăviri. Este motivul pentru care am solicitat ajutor extern și suntem recunoscători tuturor statelor care ne vin în sprijin”, spunea Iohannis.

Președintele a menționat, ca măsură pentru oprirea valului 4 agresiv, certificatul verde sau orice măsură ce poate reduce interacțiunea umană.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis