x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Corpul de control s-a autosesizat după ce Ministerul Sănătății a publicat date legate de numărul de teste din fiecare județ. Vlad Voiculescu: „Nu există date secrete”

Corpul de control s-a autosesizat după ce Ministerul Sănătății a publicat date legate de numărul de teste din fiecare județ. Vlad Voiculescu: „Nu există date secrete”

de Georgiana Oprea    |    08 Mar 2021   •   13:44
Corpul de control s-a autosesizat după ce Ministerul Sănătății a publicat date legate de numărul de teste din fiecare județ. Vlad Voiculescu: „Nu există date secrete”
Sursa foto: Hepta

Corpul de control al Guvernului se va autosesiza cu privire la respectarea legislației de către Ministerul Sănătății, după ce instituția a publicat, săptămâna trecută, datele legate de numărul de teste COVID-19 efectuate în fiecare județ, în premieră de la debutul pandemiei.

„Am avut o discuție cu șeful Corpului de control în această dimineață. Se autosesizează să vadă dacă a fost respectată toată legislația,  avizele dacă au fost luate și vom vedea”, a afirmat premierul Florin Cîțu.

Întrebat despre ce avize este vorba, premierul a afirmat că este vorba de informații care țin de mai multe instituții „și atunci, natural, trebuie să existe avizul și acelor instituții”.

Ce spune ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a afirmat, luni, că toate datele care țin de cheltuirea banului public ar trebui să fie transparente, făcute publice.

„Toate datele care țin de cheltuirea banului public ar trebui să fie transparente, făcute publice. Dacă există vreun motiv pentru ca anumite date să nu fie făcute publice, atunci acea autoritate care consideră asta poate să se exprime public. Nu există date secrete. Tot ce înseamnă munca administrației publice, respectiv ban public cheltuit, ar trebui să fie date publice, transparente. Transparența e un obiectiv nu doar al Ministerului Sănătății, ci și al Guvernului”, a declarat Vlad Voiculescu.

În privința verificărilor făcute de Corpul de control, ministrul Sănătății a precizat că acesta nu a fost trimis de premier, ci „există o solicitare a unor instituții, probabil, care trebuie verificată”.

Pentru prima dată de la debutul pandemiei, Ministerul Sănătății a publicat în 4 martie situația testărilor și a spitalizărilor din fiecare județ.

×