x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coruptie la Bucur Obor - Bosii, invinuiti

Coruptie la Bucur Obor - Bosii, invinuiti

24 Ian 2005   •   00:00

Directorul complexului comercial Bucur Obor, Gelu Manea, si cel mai important actionar al societatii, Laurentiu Postovaru, au fost ieri pusi sub invinuire in legatura cu modul in care au achizitionat o mare parte din actiunile Obor.

TACERE. Manea si Postovaru n-au declarat nimic presei
Cei doi sunt acuzati de abuz in serviciu, fals intelectual, infractiuni conexe celor de coruptie si au fost dati in consemn la frontiera. Potrivit PNA, ei ar fi obtinut ilegal functiile pe care le detin in acest moment si apoi ar fi pus la cale tot felul de ilegalitati pentru obtinerea pachetului majoritar de actiuni.

In primul rand, Manea si Postovaru i-ar fi santajat pe comercianti cu datorii false fata de societatea Obor. Cereau in schimbul iertarii de datorii cedarea actiunilor detinute si daca oamenii nu erau de acord, ramaneau in strada. In acelasi timp cei doi ar fi obtinut in mod ilegal 7,4% din actiuni prin cumpararea lor de pe piata de capital, desi tranzactionarea lor era suspendata. Potrivit procurorilor, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a ridicat suspendarea cu pricina doar pentru cateva zeci de minute, cu scopul vadit al vanzarii actiunilor in favoarea invinuitilor. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator