x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cota unica saraceste bugetele locale

Cota unica saraceste bugetele locale

18 Ian 2005   •   00:00

Introducerea cotei unice de impozitare decapiteaza bugetele locale. Afirmatia apartine primarului Sectorului 2, Neculai Ontanu, care s-a declarat ieri nemultumit ca veniturile institutiei pe care o conduce vor scadea cu peste 465 miliarde de lei in urma aplicarii acestei masuri.

MONICA C. ANDREI

"Nu mai avem bani pentru persoanele cu handicap decat pentru primul trimestru pe acest an. In Sectorul 2 sunt cei mai multi nevazatori, care in ultima instanta vor iesi cu bastoanele in strada pentru a-si obtine drepturile", a spus Ontanu. Daca nu se vor gasi alte resurse de venit, activitatea primariei poate fi blocata din iunie. "Sper sa nu se ajunga in asemenea situatie. Nu voi lasa bugetul neacoperit, insa trebuie sa avem o discutie cu premierul Tariceanu si ministrul Finantelor pentru a rezolva intr-un fel situatia", a mai spus edilul Sectorului 2.

CONSECINTE. Din acelasi motiv vor fi afectate si salariile profesorilor, in conditiile actuale acestea fiind asigurate pentru primele trei trimestre ale anului, fondurile alocate pentru lucrarile de reparatii, cheltuieli curente ale unitatilor de invatamant, precum si o serie de proiecte in domeniul social.

"Sunt de acord cu programul de guvernare, dar sunt consecinte care trebuie reglementate impreuna cu reprezentantii Ministerului de Finante pentru a acoperi deficitul", a adaugat el, precizand ca nu intentioneaza sa introduca taxe suplimentare la nivelul administratiei locale.

SCANDAL
Consilierii locali ai Aliantei PNL-PD din Sectorul 2 refuza sa aprobe proiectele de urbanism initiate de primarul PSD Neculai Ontanu. "De sase luni, 140 de proiecte de urbanism, au fost respinse, fara nici o explicatie. Ne batem joc de populatie doar pentru ca primarul nu este membru PNL sau PD. In spatele acestor refuzuri se afla Anca Boagiu, o femeie tulburatoare, care face presiuni pentru a se vota mereu impotriva", a spus Ontanu.
×
Subiecte în articol: observator