x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Covasna. Adolescentul acuzat de canibalism, condamnat la 15 ani de detenție. Sentința nu este definitivă

Covasna. Adolescentul acuzat de canibalism, condamnat la 15 ani de detenție. Sentința nu este definitivă

13 Mai 2018   •   17:41
Covasna. Adolescentul acuzat de canibalism, condamnat la 15 ani de detenție. Sentința nu este definitivă
Sursa foto: covasnamedia.ro

Adolescentul în vârstă de 16 ani din Sfântu Gheorghe acuzat de uciderea unei persoane şi profanarea cadavrului a fost condamnat, în primă instanţă, de Tribunalul Covasna la 15 ani de detenţie. 

Potrivit sentinţei postate pe site-ul Tribunalului, instanţa a dispus ca tânărul, în prezent arestat preventiv în Penitenciarul Codlea, să fie internat într-un centru de detenţie pe o perioadă de 15 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanarea de cadavre, fiind obligat şi la plata unor despăgubiri materiale şi morale faţă de rudele victimei, în valoare de peste 20.000 de lei. 

Sentinţa poate fi atacată în recurs în termen de 10 zile de la comunicare. 

Crima s-a petrecut în luna noiembrie 2017, iar ancheta desfăşurată de procurori a scos la iveală, printre altele, că adolescentul ar fi mâncat bucăţi din corpul victimei. 

Potrivit procurorilor, tânărul ar fi recunoscut că este consumator de substanţe volatile, respectiv prenandez, de la vârsta de 7 ani, precum şi faptul că ar fi lovit victima cu un bolovan, spărgându-i capul, i-ar fi decupat faţa cu un ciob de sticlă şi ar mâncat o bucată din mandibula acestuia. 

Cercetările au mai relevat că tânărul, care fusese încredinţat spre creştere bunicii, ar fi fost văzut în mod frecvent în anturajul unor persoane fără adăpost, care trăiau sub un pod dezafectat peste râul Olt, aflat la intrarea în municipiul Sfântu Gheorghe, unde s-a şi petrecut crima. 

Victima, în vârstă de 21 de ani, era din localitatea Hetea şi vagabonda prin Sfântu Gheorghe.

AGERPRES

×