x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Începe licitația pentru construcția autostrăzii Craiova-Filiași

Începe licitația pentru construcția autostrăzii Craiova-Filiași

de Redacția Jurnalul    |    22 Iul 2024   •   22:30
Începe licitația pentru construcția autostrăzii Craiova-Filiași

Începe licitația pentru construcția autostrăzii Craiova-Filiași, în lungime de 51 de kilometri, anunță ministrul Sorin Grindeanu.

CNAIR a transmis luni la ANAP documentația pentru lansarea în licitație a construcției primului lot (10,3 km) al acestei autostrăzi care prevede o durată maximă de 34 de luni (10 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție).

Pe traseul acestui prim lot de autostradă, parte componentă a drumului de mare viteză Craiova - Târgu Jiu, se vor construi inclusiv un pasaj în lungime de 384 m, două viaducte în lungime de 314 m fiecare, două parcări de scurtă durată (dotate cu minimum 8 stații de încărcare pentru autoturismele electrice) și două noduri rutiere: Nodul Rutier Ghercești (la intersecția cu Drumul Expres Craiova – Pitești) și Nodul Rutier Mischii (la intersecția cu drumul național DN 65C).

Anunțul de Participare la licitația pentru acest contract finanțat prin Programul Transport 2021-2027 va fi publicat după validarea documentației transmisă luni la ANAP. La momentul respectiv va fi anunțată și data limită pentru depunerea ofertelor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: craiova filiasi licitaţie grindeanu