x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cresteri salariale - Greva ilegala la Oil Terminal

Cresteri salariale - Greva ilegala la Oil Terminal

15 Feb 2005   •   00:00

Angajatii societatii Oil Terminal vor intra maine in greva de avertisment, nemultumiti de cresterea salariilor cu doar 7%.

Reprezentantii Sindicatului Liber Petrol din Oil Terminal sunt decisi sa iasa in strada, desi societatea se afla pe lista celor monitorizate de Fondul Monetar International, iar angajatii acestora au castigat anul trecut salarii medii brute de 17.893.546 de lei. Cu toate acestea, sindicalistii se asteapta ca veniturile pe care le vor obtine anul acesta sa creasca cu 17,93%.

IN LIMITA INFLATIEI. "Salariile nu pot creste mai mult de 7%, deoarece societatea se afla pe lista celor 88 care sunt monitorizate de FMI. Greva este oricum ilegala, deoarece bugetul de venituri si cheltuieli al societatii nu a fost inca aprobat de Ministerul Economiei si Comertului", ne-a declarat Gabriel Daraban, directorul general al Oil Terminal. Daraban spune ca, daca la majorarea salariala de 7% se va adauga cresterea din introducerea cotei unice, salariile nete ale angajatilor Oil Terminal vor creste cu 14,2%. "Sindicalistii sunt nemultumiti de acest procent si cer ca majorarea salariilor sa fie facuta cu 17%, dar aplicata la salariul brut. Cum eu nu voi fi de acord cu aceasta cerere, joia viitoare vor declansa greva generala", a mai spus Daraban. (Vali Blanaru)

×
Subiecte în articol: observator