x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristestii, buni de plata

Cristestii, buni de plata

18 Ian 2005   •   00:00

Ieri, la sediul AVAS, a fost semnat un protocol intre conducerea acestei institutii si BegaCom, societate care detine pachetul majoritar de actiuni la Uzinele Sodice Govora.

Patronii BegaCom s-au angajat sa-si plateasca datoriile de sute de miliarde de lei. Nu este pentru prima oara cand fratii Cristescu promit asa ceva. Pana acum, ei nu si-au respectat angajamentele de plata.

NEGOCIERI. Intalnirea, care a durat mai mult de 7 ore, a avut menirea de a detensiona situatia de pe platforma chimica valceana. La negocieri au participat si reprezentantii SC CET Govora SA, SC Oltchim SA, prefectul de Valcea, presedintele CJ Valcea si primarul municipiului Ramnicu-Valcea. Conform spuselor prefectului de Valcea, Anuta Handolescu, conducerea BegaCom s-a angajat sa-si plateasca datoriile la furnizorii de utilitati si sa produca, intr-o prima faza, o cantitate de soda de 650 tone pe zi. De ieri, CET Govora a inceput din nou sa livreze abur tehnologic catre USG, iar de astazi incepand, Uzinele Sodice Govora isi deschid portile si incep sa produca. Nu este pentru prima oara cand fratii Marius si Emil Cristescu, patronii BegaCom si, implicit, ai USG, se angajeaza sa respecte niste clauze contractuale, si nu o fac. In cazul in care ei nu-si vor respecta angajamentele nici de aceasta data, s-ar putea ajunge la situatia rezilierii contractului de privatizare semnat in anul 2002, ceea ce ar insemna un dezastru economic pentru Valcea. (Octavian Herta)

×
Subiecte în articol: observator