x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul portar dinamovist Cristi Munteanu, condamnat la 5 ani de închisoare cu EXECUTARE

Fostul portar dinamovist Cristi Munteanu, condamnat la 5 ani de închisoare cu EXECUTARE

de Veronica Micu    |    07 Dec 2012   •   12:37
Fostul portar dinamovist Cristi Munteanu, condamnat la 5 ani de închisoare cu EXECUTARE
Sursa foto: SILVIU MATEI / MEDIAFAX FOTO

Cristi Munteanu, fost portar al echipei Dinamo Bucureşti, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul maşinilor furate. În acelaşi dosar, fostul mijlocaş dinamovist Andrei Mărgăritescu a primit trei ani de închisoare cu suspendare, iar fondatorul Alexandru Magherescu va avea de executat şapte ani de închisoare.

Decizia instanţei Curţii de Apel Bucureşti (CAB) nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

În luna aprilie 2011, procurorii Parchetului Capitalei au inceput urmarirea penala pe numele a noua persoane in cazul unor furturi de masini de lux, printre cei acuzati fiind Andrei Margaritescu si Cristi Munteanu. Procurorii ii acuzau pe Andrei Margaritescu si pe Cristi Munteanu ca sunt "dobanditori de drept ai unei masini furate", despre care "aveau in mod clar cunostinta ca face obiectul unei infractiunui de furt".

Totodata, procurorii l-au acuzat in acest dosar si pe Alexandru Magherescu, fostul proprietar al unui autoturism Audi A8 care figura ca fiind furat in actele politiei, folosit de Andrei Margaritescu si de Cristi Munteanu.

Magherescu era acuzat ca i-a dat masina Audi A8, in urma cu aproximativ doi ani, fostului portar dinamovist Cristi Munteanu, pentru aproximativ 10.000 de euro. Ulterior, omul de afaceri a declarat masina furata, pentru a incasa asigurarea pe ea.

Surse judiciare mai spuneau ca, dupa ce a tinut o perioada masina Audi A8 luata de la Magherescu, Cristi Munteanu a reusit, cu complicitatea unora dintre inculpatii din acest dosar, sa intocmeasca acte "in regula" ale masinii. La inceputul anului 2011, Munteanu i-a vandut masina colegului sau de la Dinamo Andrei Margaritescu.

×