x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristian Andruhovici a declarat venituri mai mari

Cristian Andruhovici a declarat venituri mai mari

de Violeta Fotache    |    01 Aug 2009   •   00:00

Cristian Dumitru Andruhovici, fost secretar personal al ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, în perioada 2005-2008, a fost dat pe mâna procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, pentru fals în declaraţii privind declaraţiile de avere şi de interese.



Potrivit comunicatului de presă remis redacţiei noastre de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), inspectorii de integritate s-au sesizat din oficiu, în urma unui articol de presă, şi după ce au analizat cazul au constatat că declaraţiile de avere nu corespund adevărului, datele menţionate fiind inexacte şi incomplete.

NECONCORDANŢE
Potrivit ANI, în declaraţia de avere datată 15 iunie 2006, depusă pentru anul fiscal 2005, Andruhovici nu menţionase veniturile obţinute, deşi primise 2.081 de lei, reprezentând venituri din salariile obţinute în calitate de secretar personal al ministrului Transporturilor, şi 1.061 de lei, reprezentând venit din remuneraţiile obţinute în calitate de angajat al Primăriei Municipiului Bucureşti. Nici în declaraţia de la 18 aprilie 2007, dată pentru anul fiscal 2006, Andruhovici nu a menţionat veniturile realizate (respectiv 8.992 de lei, ca urmare a îndeplinirii funcţiei de secretar personal, şi 9.009 de lei, reprezentând venit din salarii obţinut în calitate de inspector învăţământ la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA). În declaraţia datată 19 decembrie 2008,  completată la încetarea raporturilor de serviciu, Andruhovici şi-a declarat, în total, venituri din salarii mai mici cu, ţineţi-vă bine!, 334 de lei. În schimb, el a declarat mai mari cu 1.058 de lei şi, respectiv, 3.399 de lei veniturile obţinute din indemnizaţiile de membru în Consiliul de Administraţie al CNADR şi, respectiv, Metrorex.

×
Subiecte în articol: observator