x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Criza anticipatelor / Apel PSD la Basescu

Criza anticipatelor / Apel PSD la Basescu

de Lavinia Dimancea    |    11 Iul 2005   •   00:00
Criza anticipatelor / Apel PSD la Basescu

Liderul PSD, Mircea Geoana, a facut ieri un apel catre presedintele Traian Basescu sa medieze criza politica actuala si sa demareze consultari cu partidele politice pentru gasirea unor solutii de depasire a acesteia.

"Presedintele tarii este obligat prin Constitutie sa intervina si sa medieze criza politica, si nu sa stea ascuns la Cotroceni, bucuros ca actorii de nivelul doi, pe care i-a pus sa joace in aceasta comedie, executa scenariul comandat", a spus Geoana. El a precizat ca Romania nu are nevoie de alegeri anticipate, dar PSD este gata sa intre in lupta si ameninta chiar cu o campanie "extrem de bine articulata si agresiva", care va implica utilizarea "intregului armament din dotare".
Un rol in campanie va avea, potrivit lui Geoana, si Ion Iliescu, insa va ramane de vazut care va fi modalitatea in care se va realiza acest lucru. Cert este, spune liderul pesedist, ca fostul sef al statului s-a aratat disponibil sa faca parte din echipa. Referitor la politica de aliante preelectorale, Geoana a aratat ca organizatiile si membrii PSD vor ca pe liste sa fie numai oamenii partidului si "sa nu mai duca in carca, in mod periculos, colegi de companie care apoi isi schimba optiunea".
"Nu exclud insa posibilitatea ca in urmatoarea perioada sa primim oferte din partea unor formatiuni mici, care au o inclinatie de stanga", a precizat Geoana. Pe de alta parte, el a declarat ca "PNL este condamnat sa plateasca factura acestei guvernari dezastruoase si se indreapta catre destinul PNTCD", aceasta fiind, in opinia sa, strategia clasica a PD, aplicata si in timpul guvernarii CDR, "o reteta tip Traian Basescu".

×
Subiecte în articol: observator