x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Criza se adânceşte. Gazprom nu dă semne că va mări livrările de gaze, iar preţul a explodat

Criza se adânceşte. Gazprom nu dă semne că va mări livrările de gaze, iar preţul a explodat

08 Noi 2021   •   17:36
Criza se adânceşte. Gazprom nu dă semne că va mări livrările de gaze, iar preţul a explodat

Preţurile gazelor din Europa au crescut din nou după ce Rusia nu a dat semne că va mări livrările, în ciuda promisiunilor preşedintelui Vladimir Putin că ziua de luni va fi termenul limită la care Gazprom va începe să umple depozitele din Europa.

Preţul de referinţă european a crescut cu până la 10%, la peste 80 de euro pe megawat oră.

Preţul gazelor în Europa a scăzut uşor de la maximele record din octombrie, după ce Putin a promis că livrările ruseşti către Europa vor creşte.

Comercianţii şi analiştii s-au concentrat pe data de 8 noiembrie. Dar luni nu a existat o creştere semnificativă a debitelor şi Gazprom nu dă semne că acest lcuru se va schimba în viitorul imediat. Lipsa unor semne de pregătire a livrarilor suplimentare este consederat ca fiind un semn că fluxurile Rusiei către Europa ar putea rămâne limitate chiar şi pe măsură ce iarna începe, relatează Financial Times.

Preţurile gazelor din Europa cresc la niveluri record, din cauza temerilor că ar putea exista o penurie în cazul unei ierni friguroase.

Rusia şi-a limitat exporturile către Europa de Vest la cele garantate prin contracte pe termen lung în acest an.

Unii parlamentari europeni au acuzat Rusia că a alimentat criza gazelor pentru a creşte presiunea asupra autorităţilor de reglementare din Europa pentru a accelera autorizarea controversatei conducte Nord Stream 2 care leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gazprom