x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crucea Roşie Română ajută sinistraţii

Crucea Roşie Română ajută sinistraţii

de Diana Scarlat    |    29 Iun 2010   •   00:00

Voluntarii Crucii Roşii au început să distribuie ajutoare miilor de oameni afectaţi de furia apelor. Crucea Roşie Română a intervenit de urgenţă în judeţele Arad, Alba, Cluj, Brăila, Botoşani, Tulcea şi Suceava cu ajutoare umanitare de primă necesitate din depozitele proprii sau primite ca donaţii de la companii private.



În judeţul Alba au primit ajutoare 300 de persoane din Lopadea Nouă, Hoparta, Ocna Mureş, Uioara, Cisteiu şi Micoslaca. S-au distribuit 10.000 litri de apă, 1.000 de pâini, 20.000 de ouă, 2.000 de pui congelaţi, lenjerii, saci de dormit şi pături. În judeţul Arad, filiala de Cruce Roşie a oferit sprijin pentru 70 de familii din localitatea Nadab, care au fost cazate în căminul cultural. Oamenii au primit saltele, lenjerii, pături, încălţăminte, jucării pentru copii şi îmbrăcăminte. În judeţul Cluj au fost ajutate familiile afectate din comuna Chinteni, satul Lung, satul Feurdeni, şi din comuna Calatele, satul Calata, unde au fost afectate 500 de familii. În aceste localităţi au fost distribuite 600 de pâini, 1.500 litri de apă, 50 kilograme de conserve şi 150 kilograme de alimente neperisabile, respectiv zahăr, ulei, făină, orez şi paste făinoase, o mare parte a acestor alimente provenind din fondul de rezervă din depozitele Băncii de Alimente ale Crucii Roşii Române.

În judeţul Tulcea, filiala de Cruce Roşie a oferit sprijin familiilor din Pătlăgeanca, comuna Ceatalchioi, unde, din cauza ploilor abundente, zeci de gospodării au rămas izolate. Voluntarii Crucii Roşii au distribuit 180 litri de apă plată, 100 de pâini şi 100 de conserve, urmând ca în cursul acestei săptămâni să suplimenteze ajutoarele în zonă. În judeţul Brăila, Crucea Roşie a ajutat cele 102 persoane cazate în tabăra Lacul Sărat cu alimente neperisabile, pâine, detergenţi, cădiţe şi lapte praf pentru cinci copii sugari. În perioada următoare se vor distribui pături de lână din depozitul zonal al Crucii Roşii. În judeţul Botoşani, voluntarii filialei de Cruce Roşie au asistat până în prezent 50 de persoane din Dorohoi cu 250 litri de apă, 50 de pâini, 100 de conserve şi 200 de săpunuri. Ajutoarele vor fi suplimentate în cursul zilei, în funcţie de nevoile urgente ale persoanelor afectate. În judeţul Suceava, filiala de Cruce Roşie va interveni în cursul zilei de astăzi şi mâine cu pături de lână, conserve şi apă pentru sprijinul celor peste 300 de familii afectate.

În perioada următoare, Crucea Roşie Română va continua să ofere persoanelor afectate de inundaţii ajutoare de primă necesitate din depozitele de intervenţie în caz de dezastre şi din depozitele Băncii de Alimente, în funcţie de solicitările venite din partea autorităţilor locale.

×
Subiecte în articol: observator