x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cseke Attila: Dacă nu ne vaccinăm peste 70% vom avea și valul 5 al pandemiei. S-ar putea să avem şi alt val

Cseke Attila: Dacă nu ne vaccinăm peste 70% vom avea și valul 5 al pandemiei. S-ar putea să avem şi alt val

17 Noi 2021   •   13:29
Cseke Attila: Dacă nu ne vaccinăm peste 70% vom avea și valul 5 al pandemiei. S-ar putea să avem şi alt val

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, spune că România va avea și valul 5 al pandemiei de COVD-19 dacă rata de vaccinare nu va depăși 70%.

”Ideea e că noi aici nu putem să ne oprim la 40% sau la 50%. Asta trebuie să înţelegem cu toţii. Chiar dacă valul acesta 4 la un moment dat va trece şi întrebarea este cum va trece dar evident va trece, noi, dacă ne oprim, dacă nu continuăm şi nu mergem până la 70%, peste 70% noi vom avea şi valul 5. S-ar putea să avem şi alt val.

Eu dacă am jumătate de populaţie în continuare nevaccinată, hai să spunem că ajungem la 50%, totuşi, sunt 10 milioane de persoane. Sigur, o parte dintre ei mai sunt imunizaţi că au trecut prin boală şi mai este acea discuţie pe care trebuie să o spunem întotdeauna, că toţi vom fi imunizaţi.

Trebuie să fim conştienţi de acest lucru. Întrebarea e cum vrem să ne imunizăm? Calea mai uşoară şi de protecţie prin care ne apărăm pe noi înşine şi pe cei de lângă noi sau vrem să trecem prin boală cu toate riscurile unele dintre ele fatale ”, a spus acesta la Digi 24.

×
Subiecte în articol: cseke attila vaccinare covd valul 5