x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cseke Attila: Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiectele locale

Cseke Attila: Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiectele locale

06 Oct 2021   •   21:33
Cseke Attila: Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiectele locale

Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiectele locale, o parte din sumă urmând să acopere şi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor plătite de consiliile judeţene, anunţă ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

Conform propunerii formulate de MDLPA şi adoptate de Guvern, din suma de peste 1 miliard de lei, 177.159.000 de lei au fost alocaţi consiliilor judeţene şi sunt destinaţi, în mare parte, pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi protecţie a copiilor.

"Statul a transferat această sarcină, aceste costuri, administraţiilor publice judeţene. Acum asigurăm susţinerea financiară legată de această responsabilitate a Consiliilor Judeţene. Decizia de astăzi asigură finanţarea necesară pentru copii", a declarat Cseke Attila, potrivit unui comunicat al MDLPA.

Cseke Attila a mai anunţat că 2.514 comune din România au primit o finanţare în valoare totală de 614.873.000 de lei, 194 oraşe au primit 95.588.000 de lei, iar 123.346.000 lei au fost alocaţi pentru 48 de municipii. Fondurile acoperă necesarul de finanţare a autorităţilor publice locale, în funcţie de execuţia bugetară a acestora şi de necesităţi.

Fondurile sunt necesare pentru finalizarea investiţiilor publice finanţate de stat sau din fonduri UE, precum şi pentru cheltuieli urgente ale autorităţilor publice locale.

"Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să servească aceste comunităţi locale. Prin măsura adoptată astăzi, ne asigurăm că investiţiile pentru care au fost cheltuiţi bani publici nu vor rămâne neterminate", a mai spus ministrul. 

×
Subiecte în articol: cseke attila