x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cseke Attila: Spitalele Witting și Sf. Ștefan vor primi pacienți cu COVID

Cseke Attila: Spitalele Witting și Sf. Ștefan vor primi pacienți cu COVID

07 Oct 2021   •   22:09
Cseke Attila: Spitalele Witting și Sf. Ștefan vor primi pacienți cu COVID

Spitalele Witting și Sf. Ștefan din București vor primi pacienți COVID, a anunțat joi ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila, la Digi24. Sf. Ștefan va primi avizele necesare vineri, iar pentru Witting au fost demarate procedurile necesare cu Ministerul Transporturilor, a precizat ministrul.

În contextul evoluției epidemiei de coronavirus și a numărului insuficient de paturi, Cseke Attila a anunțat că România a primit o propunere de ajutor din partea Ungariei, discutată în prezent la nivel de specialiști. Ajutor penttru oxigen va veni și din partea Mecanismului European de Protecție Civilă. „Este un mecanism bilateral folosit și de alții”, a spus ministrul, care a oferit exemplul Germaniei care a primit bolnavi din Italia și Franța, sau ajutorul oferit de România Slovaciei.

Cseke Attila spune că numărul paturilor va fi supimentat în următoarea perioadă, prin deschiderea spitalului modular Lețcani din județul Iași și după operaţionalizarea platformei de la Pipera, care va asigura sute de paturi cu oxigen pentru bolnavii COVID.

Presiunea pe unitățile de primiri urgențe a scăzut ușor, de la 1.600 de cazurri la 1.400, a spus ministrul interimar al Sănătății, adăugând că urgențe sunt în București, în Timișoara, Arad, Iași și în zona Moldovei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cseke attila