x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cseke Attila vrea creșterea numărului de paturi la ATI

Cseke Attila vrea creșterea numărului de paturi la ATI

14 Sep 2021   •   17:30
Cseke Attila vrea creșterea numărului de paturi la ATI
Sursa foto: Hepta

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a solicitat reprezentanților direcțiilor de sănătate publică ca, în această perioadă, să pună în aplicare planurile de reziliență care au fost asumate la nivelul fiecărui județ. Acestea prevăd creșterea numărului de paturi în secțiile ATI.

Ministrul interimar al Sănătății a participat marți la o videoconferință online cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică, în care s-a discutat despre pregătirea sistemului sanitar pentru valul IV pandemic.

„Mesajul meu către dumneavoastră vreau să fie clar. În pandemie trebuie acționat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate și solidaritate. Nu vreau ca pacienții dintr-un județ să fie refuzați și să nu fie tratați în alt județ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeți să verificați în spitale astfel încât tot ce raportați să fie real”, a declarat ministrul interimar Cseke Attila.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, în perioada următoare, direcțiile de sănătate publică vor trece la creșterea numărului de paturi funcționale în secțiile de terapie intensivă ale unităților sanitare, conform planurilor de reziliență. De asemenea, ministrul interimar al Sănătății le-a solicitat să identifice personalul medical care să deservească aceste paturi suplimentare pentru ca să fie transferat de către reprezentații DSU.

Mai mult, ministrul Sănătății a cerut direcțiilor de sănătate publică să identifice materialele sanitare și medicamentele care sunt în plus în spitale, pentru a fi luate în evidență și redistribuite între județe, în caz de necesitate.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ati cseke attila