x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cseke Attila vrea să impună vaccinarea obligatorie anti COVID-19 a românilor

Cseke Attila vrea să impună vaccinarea obligatorie anti COVID-19 a românilor

12 Oct 2021   •   18:00
Cseke Attila vrea să impună vaccinarea obligatorie anti COVID-19 a românilor
Sursa foto: Lucian Alecu

Proiectul de act normativ privind vaccinarea obligatorie va fi promovat ca inițiativă parlamentară, miercuri, a anunțat marți după-amiază ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila.

„În Ministerul Sănătății s-a pregătit proiectul legislativ care prevede vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale. Având în vedere faptul că între timp Guernul a devenit interimar, vom promova proiectul ca inițiativă legislativă. Mâine, mai mulți membri ai Guvernului și parlamentari vor semna această inițiativă legislativă și o vom înainta în procedură de urgență”, a precizat ministrul.

Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale a fost anunțat într-o fomă sau alta de mai mulți oficiali, inclusiv de premierul demis Florin Cîțu. Cîțu a precizat în urmă cu câteva zile că este vorba de vaccinarea obligatorie și obligativitatea plății testului a celor care refuză vaccinarea, dar a avut cîteva rețineri legate de proiect, printre care sancțiunile care ar putea fi aplicate celor ce refuză vaccinarea.

Mediafax

×