Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, la Zalău, că, în ultimii şapte ani, numărul copiilor obezi s-a dublat în România şi că jumătate din persoanele adulte au probleme cu greutatea.
Cseke Attila a spus că este important să se ia măsuri pentru remedierea situaţiei. "Mă bucur că de o lună se discută şi se pune problema alimentelor sănătoase/nesănătoase în România. În ultimii şapte ani, numărul copiilor obezi s-a dublat, iar jumătate din adulţi au probleme cu greutatea. Bărbaţii mai mult ca femeile, 56 la sută din ei având probleme cu greutatea. Este nevoie ca această situaţie să fie remediată, astfel că o listă a alimentelor nesănătoase e binevenită", a spus Cseke Attila, citat de Mediafax.
Potrivit ministrului Sănătăţii, lucrurile sunt mai grave în ceea ce priveşte copiii, întrucât ei nu pot decide ce este bun sau rău pentru sănătatea lor.
"La adulţi e mai uşor, ei pot înţelege şi pot decide ce trebuie să facă, dar la copii lucrurile sunt mai grave. Cu ei e mai greu, ei nu pot decide ce e bun sau rău, sănătos sau nesănătos", a afirmat Cseke.
Acesta a spus că, date fiind statisticile îngrijorătoare, este de datoria şi responsabilitatea ministrului Sănătăţii să atragă atenţia populaţiei în privinţa tendinţei nesănătoase de a lua în greutate, chiar dacă el nu este de profesie medic.
Adrian Streinu Cercel a declarat, joi, că lista produselor alimentare nerecomandate care ar putea fi taxate ar putea include produsele cu o cantitate foarte mare de grăsimi, dulciurile hiperconcentrate şi băuturile carbogazoase, fiind exceptate lactatele, carnea, pizza, shaorma şi apa minerală.
Reprezentanţii patronatelor au anunţat, luni, că introducerea taxei fast-food ar putea duce la creşterea, în medie, cu peste 20% a preţului la alimente, dar şi la disponibilizarea a peste 36.000 de salariaţi, respectiv 20% din personalul din industria alimentară.
Citește pe Antena3.ro