x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSM a aprobat arestarea judecătorului Adrian Podea: Magistratul a fost reținut de DNA pentru trafic de influență

CSM a aprobat arestarea judecătorului Adrian Podea: Magistratul a fost reținut de DNA pentru trafic de influență

de Veronica Micu    |    01 Feb 2013   •   11:23
CSM a aprobat arestarea judecătorului Adrian Podea: Magistratul a fost reținut de DNA pentru trafic de influență
Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat arestarea judecătorului Adrian Podea de la Tribunalul Prahova. El a fost reținut de DNA sub acuzația de trafic de influență. Bărbatul urmează să fie prezentat în fața magistraților de la Curtea de Apel Ploiești cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

"În şedinţa din data de 31 ianuarie 2013, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat - în temeiul art. 42 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată – reţinerea şi arestarea preventivă a domnului Podea Petre Adrian, judecător la Tribunalul Prahova.

Solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a  fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru infracţiuni aflate în competenţa acesteia.

În şedinţa din data de 1 februarie 2013, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus – în temeiul art. 40 lit. j) din Lg.nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, şi 62 alin.(1) lit.a) şi alin.(2) din Lg.nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată -  suspendarea din funcţia de judecător, începând cu data de 1 februarie a.c., a magistratului, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa"
, se arată într-un comunicat CSM.

Judecătorul este acuzat de trafic de influență după ce a încercat să ajute un deținut.

×