x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Culmea ridicolului: Cercetările continuă în cazul labei de urs de pe Aeroportul Otopeni. Vezi ce analize complexe i-au fost făcute

Culmea ridicolului: Cercetările continuă în cazul labei de urs de pe Aeroportul Otopeni. Vezi ce analize complexe i-au fost făcute

de Gabriela Ştefan    |    29 Mar 2012   •   22:29

Povestea labei de urs de pe Aeroportul Otopeni – confundata cu un picior de om de catre autoritatile judiciare – continua. Laba de urs nu va ajunge intr-un restaurant din Italia, cum ar fi trebuit, potrivit declaratiilor facute la audieri de catre chinezul asupra caruia a fost gasita. Si aceasta pentru ca Ministerul Public a informat ca ...cercetarile continua “in vederea stabilirii imprejurarilor cauzei'.

In cursul zilei de ieri, membrul inferior al unui urs – speram ca procurorii nu vor incerca sa il identifice – a fost supus unor analize amanuntite. Astfel, procurorii “au dispus transmiterea, de indata, la Institutul National de Medicina Legala 'Mina Minovici', pentru analiza: antropologica, de laborator, inclusiv serologica, necesare stabilirii naturii acestuia. Examinarea (vizuala) a fragmentului de membru inferior identificat a relevat ca, acesta reprezenta partea cuprinsa intre glezna si laba, avea un aspect de congelare si urme de acoperire cu grasime soporificata. Prezenta acestor urme creeaza suspiciune cu privire la natura sa, datorita faptului ca elementele de grasime soporificata se intalnesc atat la om cat si la animal. Datorita faptului ca unghiile lipseau, iar falangele nu erau conturate, facand imposibila stabilirea certa apartenentei sale umane sau animale, analiza de laborator era singura in masura sa stabileasca natura umana sau dimpotriva sa excluda natura umana. Conform examinarii macroscopice si celor trei investigatii succesive de laborator efectuate in cursul serii de 29/30.03 2012, datele preliminare comunicate de Institutul National de Medicina Legala 'Mina Minovici,, au exclus natura umana a fragmentului respectiv. S-a aratat ca este de natura animala( fara alte precizari legate de felul animalului)'.

Citeste si CEA MAI PENIBILA alarma falsa de pe Aeroportul Otopeni: "Piciorul de om" era laba de urs!

Cu alte cuvinte, nici macar expertii de la IML nu pot fi siguri ca este vorba de organul unui urs. Acest lucru este insa sustinut de catre cetateanul chinez asupra caruia s-a gasit. “Din primele verificari efectuate, pana in prezent, a rezultat ca pasagerul asupra caruia s-a identificat bagajul cu acest continut, este un barbat, are aproximativ 54 de ani, nu este dat in urmarire nationala ori internationala, afirmativ cunoaste doar limba chineza, poseda pasaport, a venit in Romania de mai multe ori si a plecat spre diverse destinatii, in special spre Italia. De asemenea, din verificarile preliminare efectuate a rezultat ca, se afla de aproximativ 3 zile in Bucuresti si s-a cazat in intervalul mentionat, la un hotel (...)Persoana de sex masculin a fost audiata( i s-a asigurat translator) de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cu aceasta ocazie a precizat ca, a cumparat acel fragment de animal( pe care l-a achizitionat ca fiind laba de urs) de la o persoana necunoscuta, de sex masculin, in cursul zilei de ieri, 28.03.2012, cu scopul de a o valorifica in restaurant din Italia', se mai arata in comunicatul Ministerului Public.

×