x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum a esuat fuziunea dintre PSD si UNPR. Alianta de Centru-Stanga la un pas sa repete scenariul ACD

Cum a esuat fuziunea dintre PSD si UNPR. Alianta de Centru-Stanga la un pas sa repete scenariul ACD

02 Iul 2013   •   12:22
Cum a esuat fuziunea dintre PSD si UNPR. Alianta de Centru-Stanga la un pas sa repete scenariul ACD

Deşi anunţată chiar de către liderii celor două formaţiuni încă dinainte alegerile din decembrie, fuziunea dintre PSD şi UNPR a fost amânată sine die. Dacă la nivel central, lucrurile mergeau în direcţia bună, resentimentele de la nivel local ale social-democraţilor şi pretenţiile unor "baroni locali" ai UNPR au pus proiectul pe butuci.

Încă din septembrie anul trecut, preşedintele PSD Victor Ponta anunţa ca posibilă o revenire UNPR-iştilor la partidul-mamă, mai ales că o parte dintre oamenii lui Gabriel Oprea au fost aleşi pe locuri ce reveneau PSD în cadrul listelor Uniunii Social-Democrate.

Iniţial, fuziunea era programată să aibă loc la Congresul PSD din primăvară, la care a fost reales Victor Ponta ca preşedinte, însă pe parcurs au apărut dificultăţile. Dacă reconcilierea cu Gabriel Oprea şi reluarea colaborării cu liderii centrali ai UNPR a decurs relativ uşor, în teritoriu lucrurile s-au dovedit mai complicate datorită adversităţilor acumulate în perioada cât Uniunea a fost aliat la guvernare al PDL.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

×
Subiecte în articol: psd unpr alianta centru stanga lideri