x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum ar putea Gigi Becali să-şi petreacă sărbătorile într-o mănăstire

Cum ar putea Gigi Becali să-şi petreacă sărbătorile într-o mănăstire

08 Dec 2013   •   20:25
Cum ar putea Gigi Becali să-şi petreacă sărbătorile într-o mănăstire

Gigi Becali îşi poate petrece sărbătorile de iarnă într-una din mănăstirile din judeţul Constanţa, acceptând să lucreze ca voluntar în lăcaşul de cult.
Un ordin al ministrului Justiţiei reglementează condiţiile voluntariatului pentru deţinuţi, persoanele private de libertate puntând desfăşura activităţi în afara penitenciarului, zece ore pe zi, fără escortă, beneficiind de regimul deschis în care îşi execută pedeapsa.
Conform acestui ordin, deţinuţii pot presta muncă în regim de voluntariat, practicând activităţi de igienizare în instituţii de stat, spitale, grădiniţe, şcoli, centre de plasament, biblioteci, muzee sau lăcaşe de cult. De asemenea, voluntariatul se poate face şi la strângerea gunoaielor de pe drumurile naţionale, la lucrările de apărare împotriva inundaţiilor sau la activităţi de deszăpezire.

Astfel, orice mănăstire sau biserică aflată în apropierea penitenciarului de la Poarta Albă, poate solicita încheierea unui contract de voluntariat cu Gigi Becali, cu valabilitate de trei luni. Cum religiozitatea lui Gigi Becali este unanim cunoscută, probabil nu va fi deloc dificil ca cele două părţi să se înţeleagă.
Ordinul stipulează că deţinutul aflat în regim deschis nu-şi poate întâlni familia decât întâmplător.

×
Subiecte în articol: gigi becali