x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum au schimbat ÎNJURĂTURILE LUI BĂSESCU istoria recentă a României

Cum au schimbat ÎNJURĂTURILE LUI BĂSESCU istoria recentă a României

02 Mar 2012   •   16:14
Cum au schimbat ÎNJURĂTURILE LUI BĂSESCU istoria recentă a României

Ultimul consilier prezidential care l-a parasit pe Traian Basescu a plecat de la Cotroceni multumindu-i presedintelui "pentru oportunitatea de a fi lucrat cu domnia sa".

Valeriu Turcan, purtator de cuvant al sefului statului si consilier pentru comunicare publica, a demisionat din aceste functii pe 16 februarie. Motivul oficial: "Am decis ca e vremea unei schimbari in cariera". Care a fost, insa, motivul real? Surse foarte apropiate ex-consilierului de la Cotroceni ne-au declarat ca motivul a fost ca Valeriu Turcan nu a mai suportat injuraturile pe care i le adresa presedintele in ultima vreme.

Se pare ca si primul consilier care l-a parasit pe Traian Basescu in mai 2005, Andrei Plesu, a facut-o din acelasi motiv. La un an dupa ce Plesu demisiona "din motive de sanatate", Mircea Dinescu afirma: "Plesu a plecat de la Cotroceni dupa ce Basescu l-a injurat, intr-o noapte de ebrietate". Andrei Plesu nu l-a contrazis niciodata pe Dinescu. In 2010, a vorbit despre "nepotrivire de caracter" si faptul ca "imi crestea zilnic tensiunea pana la 18".

Injuraturile prezidentiale au schimbat intr-o anumita masura chiar istoria ultimilor ani. Acelasi Mircea Dinescu a povestit ca Theodor Stolojan a renuntat in 2008 la fotoliul de premier, dupa ce Basescu l-a injurat de doua ori. Disputa ar fi pornit de la faptul ca Stolojan dorea sa aduca in guvern oameni pe care ii considera capabili. Consecinta injuraturilor - trei ani de guverne Boc.

Citeste aici cum a fost parasit Basescu de cei mai importanti consilieri si cum il descria Andrei Pleslu la sase ani de la parasirea Cotrocenilor.

Turcan i-a fost alaturi presedintelui timp de aproape 5 ani. Abia numit in functia de purtator de cuvant, in 2007, Valeriu Turcan a demisionat dupa cateva saptamani, odata cu suspedarea lui Traian Basescu. I-a fost purtator de cuvant in timpul campaniei pentru referendum si s-a intors in functie dupa revenirea lui Basescu, la cotroceni.

×