x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum îşi împarte USL colegiile pentru parlamentare şi cine NU mai candidează

Cum îşi împarte USL colegiile pentru parlamentare şi cine NU mai candidează

13 Sep 2012   •   18:04
Cum îşi împarte USL colegiile pentru parlamentare şi cine NU mai candidează

USL urmeaza sa anunte in acest weekend cate si care vor fi colegiile, la alegerile parlamentare din decembrie, pentru fiecare dintre cele patru partide: PSD, PNL, PC si UNPR. Candidatii propriu-zisi vor fi cunoscuti dupa alte doua saptamani de discutii in interiorul fiecarui partid. Negocierile privind impartirea colegiilor le da insa batai de cap liderilor Uniunii. Pe langa interesele fiecarui partid, trebuie sa se tina seama si de sistemul electoral actual in care este posibil ca un candidat clasat pe locul 2 sau 3 sa poata accede totusi in Parlament.

Social-democratii vor trebui sa fac loc pentru aproximativ 30 de candidati ai UNPR, iar PNL va ceda PC, porivit negocierilor de pana acum, 21 de colegii eligibile.

"Sunt judete in care UNPR are organizatii puternice, cum este la mine in Neamt unde au presedintele CJ si doi sau trei parlamentari, si altele in care practic nu exista si va trebui sa vedem unde vor putea sa desemneze candidati", a precizat senatorul PSD Ioan Chelaru, pentru RTV.NET.

Citeste mai mult pe RTV.NET

×