x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum reacţionează bancherii la sfatul lui Isărescu: vor reduce dobânzile la credite?

Cum reacţionează bancherii la sfatul lui Isărescu: vor reduce dobânzile la credite?

08 Iul 2013   •   12:37
Cum reacţionează bancherii la sfatul lui Isărescu: vor reduce dobânzile la credite?

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a dat la ultima sedinta de politica monetara inca un semnal pentru reducerea dobanzilor la credite. Relaxarea monetara anuntata de cateva luni de BNR si inceputa efectiv dupa sedinta CA din 1 iulie ar trebui sa forteze bancile sa taie dobanzile la credite. 

De altfel, Isarescu considera ca scaderea dobanzilor la unele credite acordate de banci se va observa in aceasta vara, dupa ce banca centrala a redus luni dobanda cheie.

"Banca Nationala a dat semnalul pentru reducerea dobanzilor la credite. Cred ca este si o chestiune de incredere, adica bancile trebuie sa vada ca aceasta tendinta este de durata, nu este una accidentala. Si prin faptul ca, pe de o parte, de mai multe luni dobanzile pe piata monetara sunt sub 5,25%, iar pe de alta parte, acum coborand si dobanda de politica monetara, inclusiv acest comunicat (comunicatul detaliat dupa sedinta Consiliului de Administratie al BNR - n,.r.), care are un accent pe mesajul pozitiv pe care-l dam sistemului bancar, mediului de afaceri si publicului din Romania, eu cred ca transmisia ar trebui sa se faca destul de repede", a declarat Isarescu intr-un briefing de presa dupa sedinta CA.

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro

×
Subiecte în articol: bancheri sfaturi isărescu dobanzi credite