x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum se desfăşoară operaţiunile de deszăpezire. Nota oficială privind modul de desfăşurare a lucrărilor

Cum se desfăşoară operaţiunile de deszăpezire. Nota oficială privind modul de desfăşurare a lucrărilor

26 Ian 2012   •   19:36
Cum se desfăşoară operaţiunile de deszăpezire. Nota oficială privind modul de desfăşurare a lucrărilor

NOTA
Privind modul de desfasurare al lucrarilor de dezapezire

1. Lucrarile de dezapezire se executa in baza Contractelor de dezapezire (Contracte subsecvente, perioada de valabilitate 1nov-15mar) care fac parte integral din contractele multianuale incheiate de catre DRDP-urile din tara si Antreprenori, ca urmare a procedurii de licitatie deschisa .

2. Sarcinile contractuale ale antreprenorilor privind dezapezirea pe drumurile nationale sunt sarcinile mentionate in "Normativul privind prevenirea si combaterea inzapezirii drumurilor publice AND 525/2005, revizuita in 2011', dintre care cele mai importante sunt:

a) In cazuri normale:
- raspandirea preventiva a materialelor antiderapante, se face cand prognoza meteo anunta formarea poleiului, a ghetii sau aparitia ninsorii;
- indepartarea zapezii de pe partea carosabila a drumurilor, se face in intervalul cuprins intre 2-16 ore de la incetarea ninsorii, functie de nivelul de viabilitate a drumului;
- raspandirea materialelor antiderapante pentru combaterea poleiului si a zapezii de pe partea carosabila, se face in intervalul 3-6 ore de la aparitia fenomenului.

b) In situatii de urgenta (viscol, ninsori puternice):
- se asteapta incetarea fenomenului
- se intervine pentru dezapezirea unei benzi de circulatie in intervalul de 2-8 ore, iar a partii carosabile in intregime in intervalul 24-48 ore.

3. In situatii de urgenta: viscol puternic (viteza vantului > 40 km/h), inundatii puternice, fenomene de polei continuu, etc, cand capacitatea de interventie a Antreprenorilor este depasita, Comandamentele judetene (organizate sub comanda prefectilor) sau cel national poate dispune interventia formalitatilor specializate (ISU, SMURD, JANDARMI, POMPIERI, ARMATA) care alaturi de Antreprenori participa la indepartarea situatiei de urgenta si la restabilirea circulatiei pe drumurile publice.
Plata acestor interventii va fi suportata de catre Beneficiar.

×
Subiecte în articol: deszapezire