x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cumnatul fostului preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a sinucis

Cumnatul fostului preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a sinucis

04 Sep 2015   •   16:27
Cumnatul fostului preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a sinucis
Sursa foto: Gheorghe Bunea Stancu, fostul preşedinte al CJ Brăila

Tatăl polițistului Marius Bunea, cercetat în dosarul ”Mită la polițist”, şi nepotul fostului preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a spânzurat în seara zilei de 1 septembrie. Marius Bunea se află sub control judiciar, fiind cercetat pentru luare de mită.

Victima, în vârstă de 60 de ani,  este tatăl unuia dintre polițiștii de la Rutieră acuzat de luare de mită, care se află sub control judiciar, informează obiectivbr.ro.

În dosarul "Mită la polițiști" au avut loc arestări pe bandă rulantă, în luna mai a.c. Atunci, 11 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila - Biroul Rutier au fost arestaţi.

Cinci dintre aceştia au fost trimişi în spatele gratiilor, pentru o lună de zile. Ceilalţi 6 agenţi, printre care se numără şi nepotul fostului şef al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, au scăpat mai uşor, cu arest la domiciliu, ulterior sub control judiciar. Alţi zece agenţi, dar şi un şofer care i-ar fi dat mită unui angajat al Poliţiei Judeţene au fost cercetaţi sub control judiciar.

Practic, în acel moment, aproape toţi angajaţii Biroului Rutier au fost puşi sub acuzare, doar unul dintre cei ajunşi în arest fiind de la Biroul Ordine Publică. Dintre cei patru rămaşi "curaţi", doi sunt ofiţeri de poliţie, iar doi agenţi de poliţie au fost în concediu de odihnă în perioada în care a avut loc monitorizarea. Poliţiştii brăileni acuzaţi de luare de mită au fost prinşi de o poliţistă sub acoperire.

Agenţii primeau mită de la vitezomani, fără să se gândească la consecinţe. Cei 11 arestaţi, preventiv sau la domiciliu, sunt suspendaţi din funcţia deţinută pe perioada anchetei. Cei aflaţi sub control judiciar şi suspecţii, au precizat surse judiciare, îşi desfăşoară în continuare activitatea în poliţie dar sunt puşi la dispoziţia conducerii IPJ Brăila.

Poliţiştii arestaţi preventiv, suspendaţi din funcţiile deţinute în cadrul Poliţiei Judeţene Brăila, vor putea reveni la serviciu, în cazul în care nu vor fi condamnaţi.

Reamintim că şi fostul președinte CJ, Gheorghe Bunea Stancu, este condamnat, alături de omul de afaceri Ioan Nicolae, la închisoare în dosarul MITĂ LA PSD.

Liderul PSD Braila este acuzat de DNA ca s-a folosit de functia pe care o detine in partid pentru "a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite", in campania electorala din 2009, cand Mircea Geoana a candidat la presedintia Romaniei, potrivit hotnews.ro.

Bunea Stancu i-ar fi cerut 1 milion de euro omului de afaceri Ioan Niculae, pentru a sustine campania electorala a lui Mircea Geoana. O parte din bani, aproximativ 150.000 de euro, ar fi fost platiti prin casa de sondaje INSOMAR, detinuta de Sorin Ovidiu Vintu.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, în data de 2 aprilie 2015, pe Ioan Niculae la 2 doi ani si 6 luni de inchisoare cu executare, iar pe Bunea Stancu la 3 ani.

×