x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curse aeriene anulate, trenuri blocate, drumuri acoperite cu polei. Vezi zonele cu probleme

Curse aeriene anulate, trenuri blocate, drumuri acoperite cu polei. Vezi zonele cu probleme

02 Dec 2010   •   09:43
Curse aeriene anulate, trenuri blocate, drumuri acoperite cu polei. Vezi zonele cu probleme

17 curse aeriene au fost anulate pe Aeroportul Otopeni, din cauza condiţiilor meteorologice, în timp ce mai multe trenuri au întârzieri de sute de minute, unele fiind blocate pe şine. Cât priveşte traficul rutier, acesta se desfăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri, iar tamponările se ţin lanţ.

Cele mai multe zboruri anulate sunt curse care ar fi trebuit să decoleze din ţară şi nu vor ajunge la Bucureşti. Este vorba de cursele care ar fi trebuit să vină de la Cluj, Suceava sau Baia Mare.  Zeci de oameni încă asteaptă pe aeroport de aseară pentru a vedea când le vor fi reprogramate cursele.

Reprezentanţii aeroportului spun că în acest moment nu mai sunt probleme pe aeroporturile din Bucureşti, iar cursele anulate sunt cele care nu au putut zbura miercuri seara.

"Condiţiile sunt ceva mai buna azi decât ieri nu sunt curse anulate de azi cu exceptia celor pereche de ieri. Pe tot parcursul noptii s-a lucrat pentru asigurarea condiţiilor de decolare si aterizare pe pistă. Sunt toate şansele ca întârzierele de azi să nu depăseasca 30 de minute. Pasagerii pentru cursele din ţară care sunt anulate sunt asistaţi de compania Tarom şi sunt programat pentru ale curse. Traficul reluat în plin se operează pe ambele aeroporuturi Bucureştene Singurele intarzieri sunt de 30 de minute din cauza degivrării"

Noaptea trecută ajuns doar patru curse de la Roma, Varşovia, Viena şi Budapesta. Dupa ora 12 noaptea au fost reprogramate cinci curse.  Nici cursele de la Madrid, Damasc şi Tel Aviv, Munchen nu au ajuns în Capitală.

Probleme sunt şi pe Aeroportul Baneasa, unde plecările s-au desfăşurat cu întârzieri de până la o oră şi jumătate. Cursa care ar fi trebuit să ajungă la Roma va avea o întârziere de 30 de minute.  Şi la sosiri sunt întârzieri. Cursa de la Londra are întârziere de 50 de minute, iar cea de la Madrid va avea o oră şi jumătate.



Trenuri blocate în Suceava şi Bistriţa-Năsăud după ce mai mulţi pomi au căzut pe calea ferată

Patru trenuri sunt blocate de mai multe ore în judeţele Suceava şi Bistriţa-Năsăud, după ce pe linia ferată care face legătura între Vatra Dornei şi Ilva Mică au căzut mai mulţi arbori, în urma ploilor abundente din noaptea de miercuri spre joi.

Astfel, Adrian Crăciunescu de la Poliţia Transporturi Feroviatre Bistriţa a declarat că trenul Accelerat 1766 pe relaţia Timişoara - Iaşi este blocat în staţia Silhoasa, de miercuri noapte, de la ora 01.00.

De asemenea, trenul Accelerat 1833 Iaşi - Timişoara este blocat la Lunca Ilvei, de la ora 04.30, iar trenul Personal 5704 Ilva Mică - Suceava este blocat la Măgura Ilvei, de la ora 06.20.

În judeţul Suceava trenul Personal 4205 Vatra Dornei - Bistriţa este blocat în staţia Floreni, de la ora 07.30, anunţă Mediafax.

Potrivit lui Adrian Crăciunescu de la Poliţia Transporturi Feroviatre Bistriţa, cele patru trenuri sunt blocate în staţii, după ce pe linia ferată Vatra Dornei - Ilva Mică au căzut mai mulţi arbori, în urma ploilor abundente.

Crăciunescu a spus că se impune transferarea călătorilor din trenurile blocate, în special a celor din Acceleratul Timişoara - Iaşi care stau de aproape opt ore în staţia Silhoasa.

Tamponări pe drumurile din ţară

Nici şoferii nu au avut parte de drumuri bune. Traficul este îngreunat pe majoritatea şoselelor din ţară, în mai multe zone circulaţia fiind dată peste cap din cauza ninsorilor. În continuare se circulă cu dificultate pe Autostrada A2 care leagă Bucureştiul de Constanţa, iar în Bucureşti s-au înregistrat zeci de tamponări numai în ultimele 24 de ore.

Pe autostrada A2 traficul a fost întrerupt miercuri seară pe un sens pentru ca muncitorii să acopere gheaţa cu material antiderapant. Cât a durat restricţia, circulaţia spre Bucureşti a fost deviată de la Fundulea pe DN3. La ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia se desfăşura în continuare cu dificultate.

Tot miercuri noapte, pe şoseaua de centură au avut loc două accidente în lanţ, iar pe drumul  dintre Slobozia şi Urziceni trei tiruri şi un camion au fost implicate într-un accident în lanţ, iar traficul a fost blocat mai multe ore

În Bucureşti, maşinile aproape au patinat pe drumul alunecos. Pe Calea Giuleşti, o cisternă încărcată cu motorină a derapat şi s-a răsturnat. Numai în ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 53 de accidente.

Primăria a scos pe străzi utilajele care să împrăştie materialului antiderapant, însă meteorologii anunţă în continuare temperaturi scăzute, vânt şi ploi.

Drumuri acoperite de polei

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că pe mai multe drumuri naţionale, din cauza temperaturilor scăzute şi a ploii, s-a format polei iar pe alte sectoare rutiere sunt condiţii de formare a poleiului. Cu toate că se împrăştie material antiderapant, ploaia diminuează eficienţa acestuia.

Iată care erau zonele cu probleme joi dimineaţă:

- pe Autostrada Bucureşti – Constanţa a început să se formeze polei, în zona kilometrilor 25 – 26 şi 141– 143;

- pe Autostrada Bucureşti – Piteşti se circulă cu dificultate între kilometrii 28 – 32 şi 64 – 85;

- în judeţul Călăraşi, pe DN3 Lehliu – Fundulea;

- în judeţul Suceava, pe mai multe drumuri (DN2, DN15C, DN2E şi DN17);

- în judeţul Brăila pe DN2B Ianca – Mircea Vodă DN21 (E584) Valea Cânepii – limită Ialomiţa;

- în judeţul Buzău, pe DN2;

- în judeţul Vrancea pe DN2, DN23 şi alte două drumuri naţionale secundare;

- în judeţul Ialomiţa, pe mai multe drumuri;

- în judeţul Galaţi, pe toate drumurile;

- în judeţul Iaşi, pe DN24 Iaşi – Vaslui; în judeţul Vaslui, pe majoritatea drumurilor;

- în judeţul Covasna, pe DN11 între Cernat şi Breţcu (porţiuni de zăpadă şi gheaţă);

- în judeţul Mureş, pe DN15 Reghin – Topliţa.

În judeţul Ilfov, pe DN Centura Bucureşti s-a împrăştiat material antiderapant, dar traficul rutier se desfăşoară destul de greu din cauza numărului mare de autovehicule şi a carosabilului parţial acoperit cu gheaţă, mai precizează centrul Infotrafic, citat de antena3.ro.

Recomandări pentru şoferi

Centrul Infotrafic le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum decât dacă este absolut necesar, pentru că orice deplasare, în astfel de condiţii meteorologice, implică mari riscuri.

Conducătorii de autovehicule sunt rugaţi totodată ca, atunci când traversează zone unde partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă să manifeste maximum de prudenţă, să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic- depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta etc.

De asemenea, Centrul Infotrafic îi sfătuieşte pe şoferi să echipeze automobilul cu pneuri corespunzătoare, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum.

Referitor la circulaţia în condiţii de ploaie, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, se recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.

Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare, mai precizează Poliţia Rutieră. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. Nu în ultimul rând, conducătorilor de vehicule pe două roţi li se recomandă să evite deplasările în acestă perioadă.

×