x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curtea Supremă confirmă redeschiderea urmăririi penale faţă de procurorul Lucian Papici

Curtea Supremă confirmă redeschiderea urmăririi penale faţă de procurorul Lucian Papici

02 Oct 2015   •   16:14
Curtea Supremă confirmă redeschiderea urmăririi penale faţă de procurorul Lucian Papici
Sursa foto: Lucian Papici / Foto: pressalert.ro

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis vineri cererea Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale faţă de procurorul Lucian Papici.

"În baza art.335 alin. 4 C.pr.pen., confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 118/D/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara faţă de numiţii Fazakas Roxana, Mirea Florin Alexandru şi Boureanu Cristian Dan sub aspectul infracţiunilor prevăzute de art. 367 C.pen. şi art. 211 C.pen., precum şi în dosarul nr. 2/D/P/2010 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Hunedoara faţă de numiţii Papici Lucian Gheorghe şi Andrei Horaţiu Ciprian sub aspectul infracţiunilor prevăzute de art. 302 alin. 2 C.pen. (fost art. 19 alin. 1 din Legea nr. 51/1991) şi art. 365 C.pen. (fost art. 46 din Legea nr. 161/2003), dispusă prin ordonanţa nr. 2303/C/2015 din 2 septembrie 2015 emisă de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată în decizia Curţii Supreme.

Primul dosar, instrumentat de DIICOT Timişoara, a fost redeschis pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.

Presa a relatat că în acest dosar au fost efectuate cercetări privind traficul de persoane şi viza o reţea de proxenetism care opera într-un bar din Timişoara, deţinut de un văr al lui Lucian Papici, şi în care este implicată şi Fazakas Roxana, denumită "Barbie de România".

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că, în al doilea dosar, instrumentat de DIICOT Hunedoara, procurorii au trimis în judecată 43 de persoane, acuzate că au folosit softuri de interceptare pentru telefoanele mobile, în care erau implicaţi magistraţi, avocaţi şi oameni de afaceri.

Unul dintre inculpaţii din acest dosar, Aurel Puică, i-a cumpărat soţiei sale un telefon mobil, care avea instalat un soft de spionare, denumit FlexiSpy, prin care erau urmărite mesajele tip SMS şi care permitea localizarea telefonului prin GPS.

Soţia lui Aurel Puică a vândut telefonul altei persoane, care l-a rândul ei a vândut mobilul lui Papici, acesta din urmă făcându-l cadou soţiei sale.

La acea vreme, procurorii DIICOT Hunedoara au decis neînceperea urmăririi penale împotriva lui Papici, pe motiv că acesta nu ştia că telefonul avea instalat acel soft.

Procurorul va fi acum urmărit penal de Parchetul General pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 302 alin. 2 din Codul penal: "Violarea secretului corespondenţei. (2) Interceptarea, fără drept, a unei convorbiri sau a unei comunicări efectuate prin telefon sau prin orice mijloc electronic de comunicaţii se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă".

De asemenea, el va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 365 Cod penal (operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice).

Lucian Papici a condus Secţia I de combatere a corupţiei din DNA iar în luna august a cerut CSM să se reîntoarcă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, solicitarea sa fiind aprobată.

El a devenit cunoscut după ce a condus ancheta în mai multe dosar importante de la DNA, printre care şi dosarul "Referendumul", în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: curtea supremă lucian papici