x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CUTREMURE SUCCESIVE în România. Seismele s-au produs în Vrancea şi Maramureş

CUTREMURE SUCCESIVE în România. Seismele s-au produs în Vrancea şi Maramureş

06 Feb 2015   •   12:02
CUTREMURE SUCCESIVE în România. Seismele s-au produs în Vrancea şi Maramureş

Trei cutremure de mică intensitate s-au produs, vineri dimineață, în zonele seismice Vrancea și Maramureș, magnitudinea acestora fiind de 3,2, respectiv 2,2 și 2 grade pe Richter, potrivit datelor Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Seismul de 3,2 grade Richter s-a produs în județul Buzău la ora locală 1,58, la o adâncime de 134 de kilometri. Cele mai apropiate orașe de epicentru au fost Covasna (38 km),Vălenii de Munte (50 km), Târgu Secuiesc (53 km), Râmnicu Sărat (55 km) și Săcele (55 km).

Potrivit INFP, cutremurul de 2,2 grade pe Richter s-a produs în județul Vrancea, la ora locală, 4,06, la o adâncime de 7 kilometri, în timp ce seismul de 2 grade a avut loc în județul Satu Mare, la ora locală 4,11, și tot la o adâncime de 7 kilometri.

În luna ianuarie 2015, cel mai mare cutremur produs în România a fost înregistrat pe data de 24, tot în zona Vrancea, magnitudinea acestuia fiind de 4,6 grade pe scara Richter.

Anul trecut, cel mai puternic seism din România a avut loc pe 22 noiembrie, în zona Vrancea, și a avut magnitudinea de 5,7 grade pe Richter.

×