x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dacă nu îi batem la tranzacţii, măcar la randamente: Polonia, sub România în topul burselor pe 2012

Dacă nu îi batem la tranzacţii, măcar la randamente: Polonia, sub România în topul burselor pe 2012

02 Noi 2012   •   10:52
Dacă nu îi batem la tranzacţii, măcar la randamente: Polonia, sub România în topul burselor pe 2012

Romania, prin Bursa de Valori Bucuresti (BVB), ocupa locul zece in topul burselor europene din acest an, la egalitate cu Ungaria si, pentru al doilea an consecutiv, peste Polonia.

Turcia este liderul clasamentului, cu o spectaculoasa crestere de 47% in primele zece luni din 2012, in vreme ce bursele din Estonia si Danemarca se plaseaza pe urmatoarele doua trepte ale podiumului, cu randamente de 27 si 24% in dreptul principalilor indici ai pietei.

Daca in calcul ar fi inclus indicele romanesc BET-FI (+25%), care urmareste evolutia SIF-urilor si a Fondului Proprietatea, Romania ar fi urcat pana pe locul al treilea in Europa. Avand insa in vedere BET, principalul indice al BVB, tara noastra ocupa locul zece.

Bursa din Polonia, piata europeana care a inregistrat cea mai rapida dezvoltare in ultimul deceniu, se afla pe pozitia 15, cu o crestere de 8% pe indicele WIG 20.

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro

×
Subiecte în articol: top burse tranzactii randamente