x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Daily Mail: Ţiganii din România fură pâinea de la gura oamenilor străzii din Marea Britanie

Daily Mail: Ţiganii din România fură pâinea de la gura oamenilor străzii din Marea Britanie

22 Ian 2012   •   08:59
Daily Mail: Ţiganii din România fură pâinea de la gura oamenilor străzii din Marea Britanie

Timp de 20 de ani, britanicii cu care soarta n-a fost prea darnica si-au castigat existenta vanzand in strada revista Big Issue, care a fost infiintata tocmai pentru a le veni in ajutor. In ultimii doi insa est-europenii, cu precadere romanii, le-au "suflat" aceste locuri de munca, singura lor sursa de venit.

Aceasta situatie a iesit la lumina acum o saptamana, dupa ce presa britanica a dezvaluit cum Firuta Vasile, o femeie din Romania, care isi castiga existenta vanzand aceasta revista, a castigat in instanta dreptul de a primi ajutoare sociale de la stat in cuantum de 30.000 de euro anual.

In urma unei investigatii, Ziarul britanic "The Mail on Sunday" a aflat ca din cei 2.500 de vanzatori ai revistei "Big Issue" inregistrati in Marea Britanie, 700 sunt romani. Mai mult, jurnalistii britanici au scos la iveala faptul ca exista o adevarata mafie a vanzatorilor volanti, coordonata de tigani romani. Grupuri foarte bine organizate cumpara tot tirajul revistei, apoi o distribuie romanilor care ies sa vanda revista in strada. Potrivit Daily Mail, inlaturarea oameni fara adapost din Marea Britanie s-a facut prin amenintari.

Britanicii sunt revoltati de aceasta situatie din cauza faptului ca cetatenii lor nu mai pot sa-si castige existenta si pentru ca aceasta activitate le da posibilitatea romanilor sa obtina foarte usor ajutoare sociale. (V.M.)

×