x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Adamescu, biografia neromanţată

Dan Adamescu, biografia neromanţată

24 Ian 2017   •   07:58
Dan Adamescu, biografia neromanţată

Prezentat doar ca mogul de presă, as al asigurărilor şi campion al comerţului, Dan Grigore Adamescu magnatul apropiat politic de Traian Băsescu are o biografie reală mai puţin cunoscută, începuturile fiind învăluite în ceaţă.

Informaţiile despre ocupaţia avută de D.G.A. înainte de Revoluţie sunt ţinute într-o zonă a discreţiei, miliardarul nefăcând referiri despre această perioadă din viaţa sa. Foşti colegi de liceu ai lui Adamescu au spus că a lucrat ca responsabil la Consignaţia - Alimentare, magazin prin care se distribuiau produse de lux, greu de procurat pe vremea lui Ceauşescu - ţigări din import, măsline, cafea, whiskey.
Interesant este că responsabilităţi în aceeaşi branşă au fost îndeplinite şi de Gioni Popescu, devenit ulterior general SRI, adjunct al lui Virgil Măgureanu.

La începutul anilor '80, tânărul Adamescu rămâne în Germania Federală, unde plecase pentru tratament medical. Avea un dosar medical "beton" pentru plantarea pe termen lung în RFG unde, după însănătoşire, a început o afacere cu produse electrocasnice. Cu fiul proaspăt rezident în Occident, tatăl lui Adamescu, care era procuror militar, îşi pierde funcţia, fiind trecut în rezervă.

Citeste aici DAN ADAMESCU, biografie neromanţată. Înainte de '89, fiul de procuror militar vindea cafea şi măsline la Consignaţia

×
Subiecte în articol: dan adamescu