x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Constantin - Cetatean de Onoare al Municipiului Calarasi

Dan Constantin - Cetatean de Onoare al Municipiului Calarasi

18 Sep 2015   •   16:31
Dan Constantin - Cetatean de Onoare al Municipiului Calarasi

Colegului nostru Dan Constantin i-a fost conferit titlui de Cetatean de Onoare al Municipiului Calarasi.Festivitatea de decernare a avut loc vineri, 18 septembrie, intr-o sesiune speciala a Consiliului Local al Municipiului in cadrul manifestarilor organizate pentru marcarea a 420 de ani de la atestarea documentara a localitatii Calarasi.

Propunerea de acordare a acestui titlu a fost facuta de Directia pentru Cultura a Judetului Calarasi pentru activitatea publicistica de aproape cinci decenii , contributia la ridicarea prestigiului Municipiului Calarasi si la organizarea unor actiuni culturale in orasul natal.
Dan Constantin,senior editor la Jurnalul National, s-a nascut in anul 1948 la Calarasi debutand in presa locala la varsta de 20 de ani, activitatea redactionala continuand in presa studenteasca si apoi in ziare de mare tiraj. A participat la realizarea cotidianului Libertatea, in 22 decembrie 1989 , primul ziar al Revolutiei Romane. A condus Editura Libertatea iar din anul 1998 lucreaza in Trustul de presa Intact. Este laureat al Premiului National Pamfil Seicaru pentru jurnalism si autor al unor lucrari de publicistica.

Dan Constantin a realizat o serie de emisiuni la Antena 3, Antena 2 si Realitatea tv cu profil economic si cultural. Este invitat frecvent in emisiunile de dezbateri ale posturilor de televiziune.

Dan Constantin este fiul lui Ionel Constantin, profesor, fost director al Colegiului National, animator al miscarii culturale, care a primit post mortem titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Calarasi. La Muzeul Municipal Calarasi a fost deschisa in luna iunie o expozitie aniversara Centenar Ionel Constantin 1915-2015 cu lucrari ale artistului plastic. 

×